3FM Serious Request

Dit was dag vijf van 3FM Serious Request 2022

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was dag vijf van 3FM Serious Request 2022

Het was één groot feest op de vijfde dag van 3FM Serious Request. Een dag met prachtige optredens van Maxine en WIES in de stal en ontroerende verhalen van Mikaela, Saar Koningsberger en Jason. Aan het einde van de avond ging het dak van het Glazen Huis er af met de feestavond van 3FM-dj Rob. Daar waren o.a. optredens van Gullie, Wesly Bronkhorst, Pascal Redeker, Chef Soldaat en Rene Karst te horen. Check alle hoogtepunten hier!

button arrow
button arrow
foto: Nathan Reinds

Een emotionele ochtend met Maxine

Maxine komt langs bij de ochtendshift van Rob. In de aanloop naar 3FM Serious Request 2022 bood zangeres Maxine iets heel bijzonders aan: voor een donatie van minstens 5 euro, maakte je kans op een gepersonaliseerd liedje! Uiteindelijk koos Maxine voor het verhaal van luisteraar Eva, die graag een op maat gemaakt liedje wilde voor haar moeder.

Het raakte luisteraar Diana heel erg, zij werd er emotioneel van. Door de emotionele reactie van Diane springen ook bij Maxine de tranen in de ogen: "I love my mama, dus ik kan me niet voorstellen hoe je je nu voelt."

Video niet beschikbaar

Jeroen gaat kaal!

Het is zover... Jeroen's mooie lokken gaan eraf. Deze partyganger staat elke nacht dansend bij het Glazen Huis. En wat is er nu nog beter dan dansen in de donkere nachten met een spiegelglad hoofd? Jeroen heeft een actiepagina aangemaakt en bij 500,- zou die kaal gaan. Inmiddels is ie al over zijn streefbedrag heen dus dat betekent maar één ding. Aan Mark de eer om met de tondeuse aan de slag te gaan. Daar gaat ie!

Video niet beschikbaar

Mikaela komt langs bij Sophie

Op de donderdagmiddag van 3FM Serious Request komt Mikaela langs bij het Glazen Huis, waar ze vertelt over haar ervaringen met de hulp van Het Vergeten Kind. Zo organiseert Het Vergeten Kind activiteiten voor kinderen die net als Mikaela in complexe thuissituaties opgroeien, zodat ze even hun moeilijkheden kunnen vergeten en gewoon kind kunnen zijn.

Sophie wordt emotioneel van het gesprek met Mikaela, die ondanks alles wat ze heeft meegemaakt sterk in haar schoenen staat. “Ik vind het heel knap dat je je verhaal durft te delen”, zegt Sophie met tranen in haar ogen. “Ik weet hoe spannend je het vindt. Ik heb zoveel respect voor jou. Ga ervan genieten deze week, want het is ook echt jouw week.”

Video niet beschikbaar

Dierenvriend Mark

Een hond met een kerstmuts! Hondje Mokum is bij de kerstmarkt aangeschoven en Mark heeft even nergens anders meer aandacht voor. "Het is een beetje een kruising tussen een hond en een Gremlin" aldus Mark. Zo schattig!

Video niet beschikbaar

Zoontjes van Barend komen langs

Abel en Boaz kwamen even kijken bij papa! "Papa wanneer slaap je weer thuis?", is het eerste wat het Abel, het jongste zoontje van Barend wil weten. Die grappen heeft kleine Abel niet van een vreemde... Nog even en dan is het kerstavond!

Video niet beschikbaar

Nellie op schoot bij de kerstman

"Barend was vroeger wel een bandietje hoor", aldus de kerstman. De kerstman heeft bakker Jan geholpen met bakken en bezorgen, en er is al lekker veel geld opgehaald voor Het Vergeten Kind. Er is 1.150,- binnen wat naar het Vergeten Kind gaat, maar ze gaan door! Nellie helpt een avondje mee. Ho ho ho, let's go!

Video niet beschikbaar

Proost!

Studenten Louise en Mirjam hebben een proostmoment ingelast op de donderdag avond! Ze vragen studenten een symbolisch drankje te betalen voor Het Vergeten Kind. Drink dit weekend een biertje minder, bespaar jezelf de kater, en gun een vergeten kind een beter bestaan en een mooiere toekomst. Het streefbedrag is gehaald maar je kunt uiteraard nog steeds doneren! (Ome DUO betaald).

Samen met alle mensen op het plein hieven zij een leeg glas waarmee ze in totaal €2.000 euro ophaalden.

Video niet beschikbaar

Carnavallen boven de rivier!

Tijd voor Hollandse glorie op deze vijfde nacht van 3FM Serious Request. Rob Janssen belde de beste volkszangers van ons land op en zorgde voor de gezelligste party van Nederland! Gullie, Chef Soldaat, Wesley Bronkhorst en René Karts waren van de partij. Het feestcafé is geopend! De polonaise ging van start bij het Glazen Huis met Pascal Redeker aan kop!

Video niet beschikbaar

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie