3FM Serious Request

Sophie wordt emotioneel als Vergeten Kind Mikaela (14) naar het Glazen Huis komt

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Sophie wordt emotioneel als Vergeten Kind Mikaela (14) naar het Glazen Huis komt

Mikaela is een van de kinderen waar we het dit jaar bij 3FM Serious Request allemaal voor doen. In een eerdere reportage sprak ze met 3FM-dj Sophie over haar moeilijke thuissituatie en de hulp die stichting Het Vergeten Kind haar biedt. Vandaag ontmoetten ze elkaar weer bij de brievenbus van het Glazen Huis.

Voordat 3FM Serious Request 2022 begon, zijn 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen op bezoek gegaan bij kinderen en jongeren die zijn geholpen door stichting Het Vergeten Kind, waar dit jaar geld voor wordt ingezameld.

Mikaela en Het Vergeten Kind

Een van die kinderen was de veertienjarige Mikaela, die een persoonlijk en openhartig gesprek voerde met Sophie. Mikaela woont in een gezinshuis, waar kinderen wonen die niet langer thuis kunnen wonen. Toen zij tien jaar oud was, is haar vader overleden, en haar moeder kon de zorg niet meer dragen.

Kijk hier de reportage met Mikaela en Sophie:

Verbinding zoeken met andere kinderen

Op de donderdagmiddag van 3FM Serious Request komt Mikaela langs bij het Glazen Huis, waar ze vertelt over haar ervaringen met de hulp van Het Vergeten Kind. Zo organiseert Het Vergeten Kind activiteiten voor kinderen die net als Mikaela in complexe thuissituaties opgroeien, zodat ze even hun moeilijkheden kunnen vergeten en gewoon kind kunnen zijn.

“Het is hartstikke leuk”, aldus Mikaela. “Ze hebben Heppie vakanties, daar kun je met andere kinderen die ook heftige dingen hebben meegemaakt verbinding zoeken, vrienden maken, leuke spelletjes doen.”

Genieten

Sophie wordt emotioneel van het gesprek met Mikaela, die ondanks alles wat ze heeft meegemaakt sterk in haar schoenen staat. “Ik vind het heel knap dat je je verhaal durft te delen”, zegt Sophie met tranen in haar ogen. “Ik weet hoe spannend je het vindt. Ik heb zoveel respect voor jou. Ga ervan genieten deze week, want het is ook echt jouw week.”

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie