3FM Serious Request

3FM-dj Wijnand spreekt Rogério (23) in het beschermde Chico Mendes reservaat

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Wijnand spreekt Rogério (23) in het beschermde Chico Mendes reservaat

Dit jaar komt 3FM Serious Request voor het Wereld Natuur Fonds in actie voor de ernstig bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika. Regenwouden die als een groen schild voor de aarde dienen en beschermen tegen klimaatverandering. 3FM-dj Wijnand reist af naar deze bedreigde regenwouden om de situatie in beeld te brengen, in gesprek te gaan met de lokale bevolking en bekijken wat het Wereld Natuur Fonds daar doet. In deze reportage gaat Wijnand in gesprek met Rogério (23), die samen met zijn familie in het beschermde reservaat Chico Mendes woont en werkt.

Quote

De liefde voor de Amazone is zo groot dat de angst ons niet raakt, we zullen nog harder vechten om de Amazone in stand te houden.

Rogério

Chico Mendes Reservaat

Rogério (23) en zijn familie beschermen en beheren het Chico Mendes Reservaat. In het reservaat wordt het bos beschermd omdat ze ervan leven. Ze kweken er paranoten en tappen rubber, een duurzame manier van werken waarbij bomen niet worden gekapt. In tegenstelling tot grote bedrijven en boeren die het regenwoud het liefst vandaag nog zien verdwijnen om er vee op te zetten.

Het reservaat is een groene oase, maar het gebied wordt vanuit de randen steeds verder ingeperkt door bos dat massaal wordt gekapt. Dit gaat gepaard met bedreigingen, en zelfs moord. Chico Mendes, waarnaar het reservaat is vernoemd, was de oom van Rogério, die voor zijn huis is vermoord. De daders waren boeren, die hun land alsmaar willen uitbreiden vanwege hebzucht en uitbreiding van vee.

Bekijk de hele reportage hier:

3FM-dj Wijnand in gesprek met Rogério (23)

Rogério en het Chico Mendes reservaat helpen?

De inheemse bevolking wordt steeds meer geconfronteerd met indringers in het regenwoud die zorgen van ontbossing en bosbranden. Voor €50,- kan een training als dronepiloot worden verzorgd voor 1 regenwoudbeschermer. Voor slechts €25 kan er een portofoon worden geschonken aan de regenwoudbeschermers. Voor hen is het essentieel om contact met elkaar te kunnen houden en om direct aan de autoriteiten door te geven wanneer er illegale activiteit wordt waargenomen. Doneer nu.

Benieuwd wat het Wereld Natuur Fonds nog meer kan met jouw bijdrage? Check het hier.

foto: 3FM

Rogério en Wijnand

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie