3FM Serious Request

Voor €10 herstel je 15 m² regenwoud: dit doet het WWF met jouw bijdrage

  1. Nieuwschevron right
  2. Voor €10 herstel je 15 m² regenwoud: dit doet het WWF met jouw bijdrage

Tijdens 3FM Serious Request 2021 zamelen we samen met jou geld in voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen. Deze regenwouden vormen het groene schild dat de aarde gezond houdt en beschermt tegen klimaatverandering. Zonder deze bossen zal de aarde verder opwarmen en zullen extreme weersomstandigheden steeds vaker plaatsvinden. Ook in Nederland.

Benieuwd wat voor verschil jouw bijdrage maakt? Lees hieronder wat het Wereld Natuur Fonds met jouw donatie kan doen:

€10 - 15m² regenwoud herstellen

Veel lokale landeigenaren in het Atlantisch Regenwoud willen het bos herstellen, vooral om de waterhuishouding op hun land weer op orde te krijgen. Voor €10 kun je 15m² regenwoud herstellen.

€25 - Een portofoon

Op veel afgelegen plekken in het regenwoud is geen mobiel bereik. Voor de regenwoudbeschermers op patrouille is het essentieel om contact met elkaar te kunnen houden en om direct aan de autoriteiten door te geven wanneer er illegale activiteit wordt waargenomen. Daarom is een portofoon erg belangrijk.

€50 - Training dronepiloot

De inheemse bevolking wordt steeds meer geconfronteerd met indringers in het regenwoud die zorgen van ontbossing en bosbranden. Voor €50,- kan een training als dronepiloot worden verzorgd voor 1 regenwoudbeschermer.

€70 - Dag op patrouille

Met een bijdrage van €70,- kan een regenwoudbeschermer voor een dag op patrouille gaan. De regenwouden in Zuid-Amerika zijn op veel plekken nog enorm uitgestrekt waardoor indringers en illegale ontbossend vaak ongezien te werk kunnen gaan. Daarom is het erg belangrijk dat ze gaan patrouilleren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie