3FM Serious Request

WWF-ambassadeur Humberto Tan vertelt over het doel van 3FM Serious Request 2021

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. WWF-ambassadeur Humberto Tan vertelt over het doel van 3FM Serious Request 2021

Humberto Tan is één van de ambassadeurs van het Wereld Natuur Fonds en een vaste gast van het Glazen Huis. Vanmorgen vertelde hij bij Sanders Vriendenteam over het doel van 3FM Serious Request 2021.

Het Atlantisch Regenwoud

Ontbossing komt niet alleen voor in het Amazone gebied, maar ook in het Atlantisch Regenwoud. Dit gebied ligt langs de kust van Brazilië en is onder andere het gebied waar 3FM Serious Request zich dit jaar voor inzet. “Vroeger was dit gebied groter dan het hele Amazone gebied, maar in de afgelopen jaren is het heel klein geworden. Veel kale vlaktes met af en toe een plukje bos. Het Wereld Natuur Fonds probeert deze plukjes bos te verbinden door middel van bosgangen”, aldus Humberto.

Het is nú tijd om wat te doen

Het regenwoud is veel belangrijker dan men eigenlijk denkt. Niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid van de mens. Veel medicijnen en verschillende kruiden komen uit deze regenwouden. Er zijn ook nog veel speciale dieren die alleen op dat plekje van de wereld te vinden zijn. Humberto’s favoriete kat komt daar vandaan: “Het is hét woongebied van de jaguar en van een zeldzame vogelsoort waarvan er nog maar 30 vogels leven”. Nu is het moment om iets te doen. “Ik wil voor mijn kinderen en kleinkinderen een wereld achterlaten die beter is, of die in ieder geval niet verslechterd”, aldus Humberto Tan.

Het Glazen Huis is terug!

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Doneer

Kom In Actie

Vraag een plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie