Naar homepage
3FM Serious Request

Dit is het doel van 3FM Serious Request

foto: 3FMfoto: 3FM / WWF
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is het doel van 3FM Serious Request

Dit jaar komt 3FM Serious Request voor het Wereld Natuur Fonds in actie voor de ernstig bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika. Regenwouden die als een groen schild voor de aarde dienen en beschermt tegen klimaatverandering. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) wordt er vanuit Amersfoort 24 uur per dag live radio gemaakt en kun jij voor een donatie aan het WWF een plaatje aanvragen of in actie komen. Doe je mee?

Ernstig bedreigde regenwouden

De regenwouden in Zuid-Amerika verdwijnen bij bosjes. In de Amazone alleen al is het afgelopen jaar vijf keer het totale bos van Nederland vernietigd. Het gaat in zo’n moordend tempo, dat we gevaarlijk dicht bij een kantelpunt komen..

Het groene schild

Dit is niet alleen een probleem voor de mensen en dieren in Zuid-Amerika, maar voor ons allemaal. De regenwouden vormen namelijk een groen schild dat de aarde gezond houdt en beschermt tegen klimaatverandering. Zonder deze bossen zal de aarde verder opwarmen en zullen extreme weersomstandigheden steeds vaker plaatsvinden. Ook in Nederland.

Original WW1157439 kopie

foto: WWF

Regenwoud in Zuid-Amerika

Wetenschappers schatten dat als we zo doorgaan, het regenwoud over tien jaar in kan storten.. En dat is niet meer terug te draaien. Er moet dus nu iets gebeuren.

Lokale bevolking

Het Wereld Natuur Fonds heeft een concreet actieplan. De ontbossing en bosbranden moet stoppen, dit gebeurt samen met de lokale bevolking en inheemse strijders. Door in actie te komen zorgen we ervoor dat zij de juiste materialen krijgen om hun gebied effectief te kunnen beschermen, maar ook dat hun rechten worden verdedigd en hun stem wordt gehoord bij de politiek.

Bosherstel

Daarnaast moet er veel bos hersteld worden. Versnipperde stukken regenwoud worden weer met elkaar verbonden, het bos moet de ruimte krijgen en waar nodig wordt er terug geplant. Elke boom die we beschermen en elke brand die we voorkomen, maakt een ramp minder waarschijnlijk. En als we de regenwouden beschermen, beschermen we onszelf ook.

Original WW2134802 kopie

foto: WWF

WWF in Zuid-Amerika met de lokale bevolking

3FM Serious Request 2021

In de week voor kerst zet 3FM zich traditiegetrouw in voor het goede doel, en kan jij in actie komen, doneren of je favoriete plaatje aanvragen. Meer informatie hierover, de exacte locatie en welke dj's in actie komen wordt later onthuld. Wel is al bekend geworden dat 3FM Serious Request zich dit jaar vestigt in Amersfoort. Ook het samenbrengen en verbinden van mensen wordt, als de coronamaatregelen het toelaten, weer een belangrijk onderdeel van de actie.

Ster advertentie
Ster advertentie