3FM Serious Request

Dit is het doel van 3FM Serious Request 2021

foto: 3FMfoto: 3FM / WWF
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is het doel van 3FM Serious Request 2021

Dit jaar komt 3FM Serious Request voor het Wereld Natuur Fonds in actie voor de ernstig bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika. Regenwouden die als een groen schild voor de aarde dienen en beschermt tegen klimaatverandering. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) wordt er vanuit Amersfoort 24 uur per dag live radio gemaakt vanuit het Glazen Huis en kun jij voor een donatie aan het WWF een plaatje aanvragen of in actie komen. Doe je mee?

Ernstig bedreigde regenwouden

De regenwouden in Zuid-Amerika verdwijnen bij bosjes. In de Amazone alleen al is het afgelopen jaar vijf keer het totale bos van Nederland vernietigd. Het gaat in zo’n moordend tempo, dat we gevaarlijk dicht bij een kantelpunt komen..

Het groene schild

Dit is niet alleen een probleem voor de mensen en dieren in Zuid-Amerika, maar voor ons allemaal. De regenwouden vormen namelijk een groen schild dat de aarde gezond houdt en beschermt tegen klimaatverandering. Zonder deze bossen zal de aarde verder opwarmen en zullen extreme weersomstandigheden steeds vaker plaatsvinden. Ook in Nederland.

foto: WWF

Regenwoud in Zuid-Amerika

Wetenschappers schatten dat als we zo doorgaan, het regenwoud over tien jaar in kan storten.. En dat is niet meer terug te draaien. Er moet dus nu iets gebeuren.

Lokale bevolking

Het Wereld Natuur Fonds heeft een concreet actieplan. De ontbossing en bosbranden moet stoppen, dit gebeurt samen met de lokale bevolking en inheemse strijders. Door in actie te komen zorgen we ervoor dat zij de juiste materialen krijgen om hun gebied effectief te kunnen beschermen, maar ook dat hun rechten worden verdedigd en hun stem wordt gehoord bij de politiek.

Bosherstel

Daarnaast moet er veel bos hersteld worden. Versnipperde stukken regenwoud worden weer met elkaar verbonden, het bos moet de ruimte krijgen en waar nodig wordt er terug geplant. Elke boom die we beschermen en elke brand die we voorkomen, maakt een ramp minder waarschijnlijk. En als we de regenwouden beschermen, beschermen we onszelf ook.

foto: WWF

WWF in Zuid-Amerika met de lokale bevolking

Benieuwd wat het WWF met jouw bijdrage kan?

Lees hieronder wat het Wereld Natuur Fonds met jouw donatie kan doen:

€10 - 15m² regenwoud herstellen

Veel lokale landeigenaren in het Atlantisch Regenwoud willen het bos herstellen, vooral om de waterhuishouding op hun land weer op orde te krijgen. Voor €10 kun je 15m² regenwoud herstellen.

€25 - Een portofoon

Op veel afgelegen plekken in het regenwoud is geen mobiel bereik. Voor de regenwoudbeschermers op patrouille is het essentieel om contact met elkaar te kunnen houden en om direct aan de autoriteiten door te geven wanneer er illegale activiteit wordt waargenomen. Daarom is een portofoon erg belangrijk.

€50 - Training dronepiloot

De inheemse bevolking wordt steeds meer geconfronteerd met indringers in het regenwoud die zorgen van ontbossing en bosbranden. Voor €50,- kan een training als dronepiloot worden verzorgd voor 1 regenwoudbeschermer.

€70 - Dag op patrouille

Met een bijdrage van €70,- kan een regenwoudbeschermer voor een dag op patrouille gaan. De regenwouden in Zuid-Amerika zijn op veel plekken nog enorm uitgestrekt waardoor indringers en illegale ontbossend vaak ongezien te werk kunnen gaan. Daarom is het erg belangrijk dat ze gaan patrouilleren.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie