3FM Serious Request

Het Glazen Huis keert terug voor 3FM Serious Request 2021

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Glazen Huis keert terug voor 3FM Serious Request 2021

Je wist al dat 3FM dit jaar in actie komt voor het Wereld Natuur Fonds, maar nu is er meer goed nieuws: het Glazen Huis keert terug! 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen worden in de week voor kerst in Amersfoort bij De Nieuwe Stad opgesloten om platen te draaien voor geld.

Terugkeren naar de basis

3FM Serious Request gaat deels terug naar de basis van de actie en komt van 18 t/m 24 december weer vanaf één centrale plek waar het publiek de dj's van dichtbij in actie kan zien, mochten de coronamaatregelen dit toelaten.

Tijdens deze editie staat klimaatverandering centraal en het beschermen en herstellen van de regenwouden in Zuid-Amerika. Daarom staat het Glazen Huis dit jaar symbool voor een broeikas waarin de temperatuur letterlijk tot grote hoogte kan stijgen. Alleen het in Amersfoort aanwezige publiek kan deze temperatuur laten dalen door zich in te spannen in de kas die gekoppeld is aan het Glazen Huis. Ook worden rond het Glazen Huis tal van activiteiten georganiseerd waarmee geld opgehaald wordt voor het Wereld Natuur Fonds.

Jij kan je steentje bijdragen aan het goede doel door als vanouds een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen en je actie aan te melden via 3fm.nl/kominactie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sander en Jorien zijn excited

Sander Hoogendoorn, 3FM-dj: "Ik vind het heel tof dat ik als laatste bewoner van het Glazen Huis in 2017 nu ook weer de eerste mag zijn die zich inzet voor het Wereld Natuur Fonds; een goed doel wat mij als natuur- en dierenliefhebber enorm aan het hart gaat. Samen met heel Nederland en alle dj’s van 3FM gaan we er een hele vette week van maken!"

Jorien Renkema, 3FM-dj: "Eigenlijk is het sinds dat ik in 2009 radio ging maken altijd al mijn droom geweest om onderdeel te worden van het Glazen Huis. Nu is het zover en wat is dat een enorme eer! En dan ook nog eens voor het Wereld Natuur Fonds, een goed doel dat ik al van kleins af aan support. Het is hard nodig dat we met 3FM Serious Request in actie komen tegen klimaatverandering en ik zal zeker niet schromen om mijn ervaring als Ranger van vroeger in te zetten in de week voor kerst!"

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie