3FM Serious Request

Klimaattop in Glasgow bereikt akkoord over ontbossing maar 2030 is te laat volgens WWF

foto: WNF
  1. Nieuwschevron right
  2. Klimaattop in Glasgow bereikt akkoord over ontbossing maar 2030 is te laat volgens WWF

3FM-dj's Frank en Bas gingen in gesprek met bossenexpert Merijn van het Wereld Natuur Fonds. Vandaag is er namelijk een akkoord bereikt tijdens de Klimaattop in Glasgow. Voor 2030 moet er een einde komen aan ontbossing. En laat dit nou net het thema voor 3FM Serious Request 2021 zijn. Een mooi moment om even de balans op te maken over of dit wel op tijd is.

Wat is er afgesproken?

Per 2030 wordt er een eind gemaakt aan de ontbossing wereldwijd. Er wordt 16,5 miljard beschikbaar gesteld om dit te realiseren. Verder zijn er nog geen duidelijke afspraken over wat er met het geld gaat gebeuren.

Merijn: “Het is een mooie stap! Maar het is alleen een belofte, gaan wereldleiders het ook echt waarmaken? Daarnaast kunnen we voor sommige gebieden, zoals de Amazone, niet wachten tot 2030. Met Serious Request komen we met zijn allen dus NU al in actie: om regenwouden te beschermen, te herstellen, en de wereldleiders aan hun afspraken te houden.”

Video niet beschikbaar

3FM Serious Request 2021

Tijdens 3FM Serious Request zamelen we samen met jou geld in voor het Wereld Natuur Fonds. Om de oerwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen. Oerwouden die als een groen schild voor de aarde dienen.

Met het geld dat wordt opgehaald met 3FM Serious Request gaat het Wereld Natuur Fonds beschadigde stukken bos herstellen, natuurbranden bestrijden en inheemse bevolking ondersteuning bieden. Niet pas tegen 2030 maar nu.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie