3FM nieuws

3FM-dj Rob spreekt getroffen familiehotel na de overstromingen in Limburg

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Rob spreekt getroffen familiehotel na de overstromingen in Limburg

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in om de bedreigde regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen. Regenwouden die als een groen schild voor de aarde dienen en beschermen tegen klimaatverandering. Klinkt ver weg, is het niet. De afgelopen zomer lieten desastreuze overstromingen in Limburg zien wat het gevolg kan zijn van klimaatverandering. Valkenburg is één van de plekken in Limburg dat zwaar is getroffen door de overstromingen, het familiehotel van Claudia en haar gezin is daarbij geen uitzondering. 3FM-dj Rob reist af naar Limburg om in kaart te brengen hoe klimaatverandering eruit kan zien in ons land.

Angst voor de volgende

Binnen een halfuur stond het water al een halve meter hoog en kwam het langs alle kanten naar boven: door de muren, uit de kelder, onder de kieren van alle deuren. Ze zijn voorlopig nog bezig met de gevolgen van de overstroming, terwijl de angst voor een volgende in het achterhoofd zit.

Quote

Je hoopt dat je kinderen dit niet vaker hoeven mee te maken

Claudia Volders (49)

Overstroming Valkenburg

Quote

Het was zo traumatisch, je wordt je er echt van bewust dat we te maken hebben met klimaatverandering. Als we hier niets aan doen, dan is het wachten tot de volgende overstroming.

Claudia Volders (49)
Ster advertentie
Ster advertentie