3FM nieuws

3FM-dj Rob spreekt getroffen familiehotel na de overstromingen in Limburg

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Rob spreekt getroffen familiehotel na de overstromingen in Limburg

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in om de bedreigde regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen. Regenwouden die als een groen schild voor de aarde dienen en beschermen tegen klimaatverandering. Klinkt ver weg, is het niet. De afgelopen zomer lieten desastreuze overstromingen in Limburg zien wat het gevolg kan zijn van klimaatverandering. Valkenburg is één van de plekken in Limburg dat zwaar is getroffen door de overstromingen, het familiehotel van Claudia en haar gezin is daarbij geen uitzondering. 3FM-dj Rob reist af naar Limburg om in kaart te brengen hoe klimaatverandering eruit kan zien in ons land.

Angst voor de volgende

Binnen een halfuur stond het water al een halve meter hoog en kwam het langs alle kanten naar boven: door de muren, uit de kelder, onder de kieren van alle deuren. Ze zijn voorlopig nog bezig met de gevolgen van de overstroming, terwijl de angst voor een volgende in het achterhoofd zit.

Quote

Je hoopt dat je kinderen dit niet vaker hoeven mee te maken

Claudia Volders (49)

Overstroming Valkenburg

Quote

Het was zo traumatisch, je wordt je er echt van bewust dat we te maken hebben met klimaatverandering. Als we hier niets aan doen, dan is het wachten tot de volgende overstroming.

Claudia Volders (49)

Even over iets anders. Wist je het al? Dit jaar komt het Glazen Huis weer terug.

3FM Serious Request 2022

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Over Het Vergeten Kind


Ster advertentie
Ster advertentie