Naar homepage
3FM Serious Request

3FM-dj Wijnand geconfronteerd met de ontbossing in de Amazone: "Dit is wel heel triest hoor"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Wijnand geconfronteerd met de ontbossing in de Amazone: "Dit is wel heel triest hoor"

Dit jaar komt 3FM Serious Request voor het Wereld Natuur Fonds in actie voor de ernstig bedreigde regenwouden van Zuid-Amerika. Regenwouden die als een groen schild voor de aarde dienen en beschermt tegen klimaatverandering. 3FM-dj Wijnand reist af naar deze bedreigde regenwouden om de situatie in beeld te brengen en in gesprek te gaan met de lokale bevolking.

Ontbossing in de Amazone

Wijnand ervaart uit eerste hand de grootsheid van de ontbossing in de Amazone en in wat voor een moordend tempo er wordt gekapt: "Hier stond dus gewoon allemaal bos, en van dit soort plekken heb je er ontelbaar veel: kapot maken, in de fik steken en weer doorgaan. Dit is wel heel triest hoor."

Wijnand over de ontbossing.

Het Glazen Huis is terug!

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Doneer

Kom In Actie

Vraag een plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie