3FM Serious Request

Annemara (21) heeft nog dagelijks profijt van bijzondere band met begeleider Het Vergeten Kind

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Annemara (21) heeft nog dagelijks profijt van bijzondere band met begeleider Het Vergeten Kind

Annemara is 21 jaar oud en ervaringsdeskundige bij Het Vergeten Kind. Annemara heeft het niet altijd makkelijk gehad thuis, daarom ging ze vanaf haar zestiende mee met kampen van Het Vergeten Kind. Hier ontving ze de liefde en aandacht die thuis ontbrak. Anne is één van de begeleidsters van Het Vergeten Kind waar ze een bijzondere band mee heeft, en daar wil ze haar nu graag voor bedanken.

Doneer Vraag een plaat aan Kom in actie

"Ze heeft me door veel ellende heen gesleept"

Toen de psychische ziektes van één van Annemara's ouders verergerde, werd het thuis een steeds minder fijne plek voor haar. Ze droeg veel zorg voor haar broertjes en zusjes en had hierdoor geen tijd voor schoolwerk of vrienden: "Veel problemen waren niet zichtbaar. Het was daarom een stille lijdensweg, want niemand heeft door dat het slecht het thuis gaat."

Na veel hulpverlening, kwam Annemara uiteindelijk op haar zestiende in aanraking met Het Vergeten Kind. Ze weet haar eerste kamp nog goed. Ze was erg zenuwachtig, maar ontdekte al snel het positieve effect van liefde: "Ik voelde me eindelijk gehoord en geliefd, dat is iets wat ik heel erg miste."

Met Anne, één van de begeleidsters van Het Vergeten Kind, kreeg Annemara al snel een bijzondere band: "Het feit dat Anne er altijd voor mij was zorgde ervoor dat ik veel meer durfde, veel meer zelfvertrouwen had. Ze steunde mij, daar heb ik nog steeds dagelijks profijt van. Ik ben haar daar zo dankbaar voor, dat heeft me echt geholpen."

In deze reportage gingen Annemara en Anne terug naar het Heppie-kamp waar ze elkaar ooit voor het eerst ontmoetten. Via een persoonlijke brief, vertelt Annemara hoe dankbaar ze is voor Anne haar onvoorwaardelijke steun:

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen zoals Annemara in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen als Annemara laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu

Kom in actie

Vraag een plaat aan

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie