3FM Serious Request

B’shina (12) haar moeder wilde wel voor haar zorgen, maar het lukte haar niet

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. B’shina (12) haar moeder wilde wel voor haar zorgen, maar het lukte haar niet

B'shina is 12 jaar oud en is gek op dansen, zingen en honden. Maar B'shina is ook één van de 100.000 vergeten kinderen waar 3FM Serious Request zich voor inzet. Ze groeide namelijk op in een onveilige thuissituatie en is uiteindelijk uit huis geplaatst. Ondertussen woont ze al 5 jaar in een gezinshuis, een huis waarin kinderen worden opgevangen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Barend ging bij haar op bezoek.

Doneer nu Kom In actie

Anderhalf jaar niet naar school

Toen B'shina haar ouders gingen scheiden toen zij nog maar een baby was, ging het bergafwaarts met haar moeder. Ze wilde B'shina beschermen door haar dicht bij zich te houden. Hierdoor ging B'shina uiteindelijk 1,5 jaar niet naar school, waardoor ze een leerachterstand opliep: "Ze wilde me beschermen voor de buitenwereld. Ze bedoelde het goed, maar het was toch niet zo handig."

Ook was er in deze periode niet altijd geld om te kunnen eten. B'shina heeft zich in deze periode erg eenzaam gevoeld, waardoor ze nachten wakker lag.

Bekijk hier de hele reportage met B'shina:

Video niet beschikbaar

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen zoals B'shina in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen als B'shina laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu!

Kom In actie!

3FM Serious Request 2022

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. In de week voor Kerst van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj's een week lang liedjes voor geld in het Glazen Huis in Amersfoort. Jij kan helpen! Door te doneren, een request aan te vragen of in actie te komen. Doe je mee?

foto: Still 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie