3FM Serious Request

Toen het in de jeugd van Zahra (14) misging, was thuiswonen geen optie meer

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Toen het in de jeugd van Zahra (14) misging, was thuiswonen geen optie meer

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. De 14-jarige Zahra is één van die kinderen. 3FM-dj Wijnand Speelman zocht haar op.

Zahra had lang geen thuis

Ze woont samen met haar broertjes in Lage Zwaluwe, maar dat is niet waar ze zijn opgegroeid. In het huis van Zahra was het namelijk niet veilig. "Ik woon nu bij Angelique en Lex met zeven andere kinderen. Dat zijn mijn pleegouders." Toen het in de jeugd van Zara mis ging, was thuiswonen geen optie meer.

Ze verbleef tijdelijk met haar moeder en broertjes in een Blijf Van Mijn Lijf Huis en heeft bij haar opa en oma gewoond voordat ze naar Angelique en Lex ging. Dit zorgde ervoor dat Zahra en haar broertjes lang geen thuis hebben gehad. Iets waar ze best last van heeft gehad. "Ik had vroeger hele erge woede-aanvallen en ik kon niet zo goed leren. Ik was altijd bang om mijn vader tegen te komen." Een verleden waarvan ze het boek probeert te sluiten.

Activiteiten van Het Vergeten Kind

Een maand geleden ging ze langs bij een activiteit van Het Vergeten Kind. "Daar kon ik allemaal dingen doen en dingen maken. Ik vind het altijd heel gezellig daar. Je krijgt er veel aandacht en je kan daar met andere kinderen over alles praten, niemand vindt elkaar gek. Bekijk het volledige verhaal van Zahra hieronder.

3FM Serious Request 2022

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. In de week voor Kerst van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj's een week lang liedjes voor geld in het Glazen Huis in Amersfoort. Jij kan helpen! Door te doneren, een request aan te vragen of in actie te komen. Doe je mee?

Binnenkort kun je weer doneren via 3fm.nl/doneer of je plaat aanvragen via 3fm.nl/plaat. Wil je 3FM Serious Request nu al steunen? Dat kan via deze gegevens.

IBAN NL83 RABO 0172 4314 84
t.n.v. 'Stichting Het Vergeten Kind'
o.v.v. '3FM Serious Request'

Ster advertentie
Ster advertentie