3FM Serious Request

3FM Serious Request komt in actie voor Het Vergeten Kind

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Serious Request komt in actie voor Het Vergeten Kind

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. In de week voor Kerst van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj's een week lang liedjes voor geld in het Glazen Huis in Amersfoort. Jij kan helpen! Door te doneren, een request aan te vragen of in actie te komen. Doe je mee?

Doneer nu Kom in actie Vraag een plaat aan

Het Vergeten Kind: liefde en aandacht

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Denk daarbij aan psychische stoornissen, verslaving of grote schulden. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

3FM Serious Request 2022

Met 3FM Serious Request willen we kinderen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Tijdens speciaal georganiseerde activiteiten overladen getrainde begeleiders de kinderen met positieve aandacht, waardoor ze zich veilig voelen, zichzelf durven te zijn en zich kunnen ontplooien. Omringd door leeftijdsgenootjes ervaren kinderen dat er lotgenoten zijn, waardoor ze zich minder schamen voor hun thuissituatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe kun jij helpen?

Van 18 t/m 24 december komt 3FM samen met jou in actie tijdens 3FM Serious Request. En jouw hulp is écht nodig. Je kunt bijvoorbeeld helpen door platen aan te vragen voor geld, zelf een actie op te zetten (denk bijvoorbeeld aan oliebollen verkopen of een sponsorloop opzetten) óf door langs te komen bij het Glazen Huis in Amersfoort en een donatie in de brievenbus te gooien.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu

Kom in actie

Vraag een plaat aan

Glazen Huis Amersfoort

In de week voor kerst zitten de 3FM-dj’s opgesloten in het Glazen Huis dat dit jaar weer in Amersfoort staat net als in 2021. Waarom gaan we opnieuw naar Amersfoort? Omdat vorig jaar wegens de corona-maatregelen het alleen op de eerste dag mogelijk was bezoekers te ontvangen. Daarom is iedereen dit jaar weer uitgenodigd langs te komen in Amersfoort.

foto: 3FM

Het Glazen Huis in 2021

Heb je vragen? Check de veelgestelde vragen.

Ster advertentie
Ster advertentie