3FM Serious Request

S10 in gesprek met vergeten kind Lola (13)

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. S10 in gesprek met vergeten kind Lola (13)

Lola is pas 13 jaar oud, maar is al 9 keer verhuisd in haar leven. Haar vader is op jonge leeftijd vertrokken, en haar moeder kon de zorg vanwege problemen niet dragen. Nu woont Lola in een gezinshuis, maar daar zijn nogal wat huizen aan vooraf gegaan. S10 - die dit jaar het campagnelied 'Hoor Je Mij' van 3FM Serious Request verzorgt - raakt dit onderwerp persoonlijk, en gaat hierover in gesprek met Lola.

Doneer Vraag een plaat aan Kom in actie

Al 9 keer verhuisd

Nadat Lola uit huis werd geplaatst, heeft ze op 8 verschillende crisisplekken gewoond. Uiteindelijk is ze terechtgekomen in het gezinshuis in Delden waar ze nu woont, samen met 7 pleegbroertjes en zusjes. Ze zit nu op haar plek in dit gezinshuis, maar van het vele verhuizen heeft ze wel last gehad: "Ik vond het niet leuk, ik had gewild dat ik vroeger net als andere kinderen gewoon bij mijn ouders had gewoond."

S10 sprak Lola op een van de activiteiten van Het Vergeten Kind, waar S10 ook optrad met het 3FM Serious Request campagnelied 'Hoor Je Mij'.

Check het gesprek en het optreden hier:

Video niet beschikbaar

Campagnelied S10 - 'Hoor Je Mij'

"Ze vragen hoe gaat het met jou. Maakt het uit wat ik zeg? Want je luistert maar half." Het zijn de eerste regels van 'Hoor Je Mij' en tekenen een beeld van wat de 100.000 vergeten kinderen in Nederland meemaken waar 3FM Serious Request 2022 zich dit jaar voor inzet.

S10 schreef het liedje voor haar nieuwste album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt en het past perfect bij het thema van het Glazen Huis dit jaar. Ook raakt het S10 persoonlijk vanwege haar eigen jeugd.

Vraag 'Hoor Je Mij' nu aan voor 3FM Serious Request

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen zoals Lola in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen als Lola laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu

Kom in actie

Vraag een plaat aan

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie