3FM Serious Request

Deen (11): "Mijn ouders konden niet meer voor mij zorgen"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Deen (11): "Mijn ouders konden niet meer voor mij zorgen"

Deen is pas 11 jaar oud, maar woont momenteel al in zijn derde gezin. Hij is geboren op een zorgboerderij, maar al snel werd duidelijk dat zijn ouders de zorg niet voor hem konden dragen. Maar ook in het nieuwe pleeggezin ging het niet helemaal goed: zijn pleegouders hebben hem uiteindelijk afgezet bij een gezinshuis voor een vakantie, maar hebben hem nooit opgehaald. Deen is 1 van de 100.000 vergeten kinderen waar 3FM Serious Request zich dit jaar voor inzet en 3FM-dj Rob ging bij hem langs.

Doneer nu Kom In actie

Nooit meer opgehaald na vakantie

Deen is fan van The Masked Singer en Martien Meiland en heeft maar 1 droom: doorbreken en beroemd worden. Hij woont nu bij Inge en Tom in Delden, samen met 7 andere kinderen. Maar: hier heeft hij niet altijd gewoond. 11 jaar geleden is Deen geboren op een zorgboerderij waar zijn ouders vanwege een verstandelijke beperking niet goed voor hem hebben kunnen zorgen. Hij weet nog goed toen hij uit huis moest en bij een pleeggezin werd geplaatst: "Ik wist wel dat ik heel hard moest huilen."

Echter, konden zijn pleegouders ook niet goed omgaan met Deen en de extra aandacht die hij nodig had. Toen hij voor een week vakantie bij het gezinshuis van Inge en Tom werd gebracht, is hij nooit meer opgehaald. Inge: "Wij troffen toen een heel verdrietig jongetje aan, een heel klein jongetje die zijn eigen papa en mama miste maar ook zijn pleegmama en papa, hij miste iedereen. Deen had veel boze buien."

Check hier de hele reportage:

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen zoals Deen in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen als Deen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu!

Kom In actie!

3FM Serious Request 2022

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. In de week voor Kerst van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj's Barend, Sophie en Rob een week lang liedjes voor geld in het Glazen Huis in Amersfoort. Jij kan helpen! Door te doneren, een request aan te vragen of in actie te komen. Doe je mee?

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie