3FM Serious Request

Toen Mikaela's (14) vader overleed, kon haar moeder niet meer voor haar zorgen

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Toen Mikaela's (14) vader overleed, kon haar moeder niet meer voor haar zorgen

Mikaela haar vader overleed toen zij 10 jaar was, vanaf dat moment ging het slechter thuis. Haar moeder was niet in staat om de zorg te dragen, waardoor Mikaela op jonge leeftijd al een hoop huishoudelijke taken op zich moest nemen. Toen dit niet langer meer ging, is ze uit huis geplaatst. 3FM-dj Sophie vergezelde haar bij een dansles, en ging daarna met Mikaela in gesprek.

Doneer Vraag een plaat aan Kom in actie

"Ik voelde me echt een buitenbeentje"

Vanaf het moment dat haar vader overleed, ging het slechter bij Mikaela thuis. Op haar tiende is ze uit huis geplaatst, en uiteindelijk terechtgekomen in het gezinshuis in Helmond waar ze nu woont. Van haar thuissituatie heeft Mikaela veel last gehad: "Soms werd ik ook boos omdat ik niet zoals andere kinderen was. Iedereen had een normaal gezin meestal met 2 ouders. Een fijn gezin waar iedereen samen heel blij was. En ik had dat niet. Ik voelde me echt een buitenbeentje."

Check Mikaela's verhaal hier:

Video niet beschikbaar

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen zoals Mikaela in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen als Mikaela laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu

Kom in actie

Vraag een plaat aan

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie