3FM Serious Request

Tasha (23) is vrijwilliger bij Het Vergeten Kind en snapt als geen ander de impact van de stichting

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Tasha (23) is vrijwilliger bij Het Vergeten Kind en snapt als geen ander de impact van de stichting

Tasha is 23 jaar oud, en vrijwilliger bij Het Vergeten Kind. Samen met andere vrijwilligers haalt ze kinderen uit het negatieve thuisklimaat, om ze positieve ervaringen vol liefde en aandacht te geven. Tasha weet als geen ander, hoe belangrijk dit is. Tasha was namelijk zelf een vergeten kind.

Doneer Vraag een plaat aan Kom in actie

200 hulpverleners gezien

Tasha groeide op in een gezin waar praktisch alles voor elkaar was. Alleen sociaal gezien liepen zij, haar broer en haar ouders allemaal vast. Ze had te kampen met gezinsleden die moeite hadden hun eigen emoties te reguleren waardoor er veel agressie en boosheid was: "Ik werd als kind niet gezien. Ik maakte teveel mee waardoor ik volledig in mezelf keerde. Ik heb denk ik in heel mijn jeugd nooit echt het gevoel gehad dat ik vrienden had met wie ik echt over mijn problemen kon praten of over m’n zorgen of wat er in mijn hoofd speelde of de thuissituatie."

Tasha heeft in haar jeugd zo'n 200 hulpverleners gezien, en ze dealt dagelijks nog steeds met hoe ze is opgegroeid: "Ik heb nog steeds posttraumatische stressstoornis, en andere gerelateerde klachten zoals ook een depressie en van deuren die openslaan schrik ik heel hard. Ik ben continue zenuwachtig met mijn handen en benen aan het trillen. In je hoofd kan het wel echt heel somber blijven."

Tasha kwam op gegeven moment in aanraking met Het Vergeten Kind, en ging mee naar de kampen en activiteiten: "Dit was voor mij de enige plek waar ik vrij een kind kon zijn. Het was mijn licht in de duistere maand. De vrienden die ik had, had ik daar en de leuke herinneringen die ik maakte, maakte ik ook daar. Ik had met de leiding ook altijd een hele goede band. Het waren de enige volwassenen bij wie ik me veilig voelde. Ik had ze graag bij me gehad in het dagelijks leven."

Zelf vrijwilliger geworden

Tasha is uiteindelijk zelf vrijwilliger geworden bij Het Vergeten Kind: "Omdat ik het gewoon te leuk vond en omdat ik het miste, maar ook omdat wat aan mij is gegeven ik ook gewoon heel graag wil doorgeven aan andere kinderen. Ik heb zelf mogen ervaren hoeveel dat voor een kind kan betekenen. En dat wil je gewoon doorgeven. Dat gun je iedereen."

Check Tasha's verhaal:

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Doneer nu

Kom in actie

Vraag een plaat aan

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie