3FM Serious Request

Dit is de 3FM Serious Request Kerstmarkt bij het Glazen Huis

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is de 3FM Serious Request Kerstmarkt bij het Glazen Huis

Gamen, bellenblazen of een stadstour? Alles is mogelijk! Tijdens 3FM Serious Request is er naast het Glazen Huis een gezellige Kerstmarkt opgezet waar verschillende kraampjes staan die geld inzamelen voor het Wereld Natuur Fonds.

Mark van der Molen bezoekt de 3FM Serious Request Kerstmarkt

Neushoornpoep, een videoband van Bassie en Adriaan en een hoop filmposters. Mark neemt je mee op de kerstmarkt van 3FM Serious Request. Kijk het fragment hier:

Video niet beschikbaar

Benieuwd wat er nog meer te doen is? Hieronder hebben we de leukste even voor je op een rij gezet.

Paper Revolution - Paper On The Rocks

Stijn is productontwikkelaar van boom-vrij papier. Altijd al eens willen weten hoe dat werkt of hoe het gemaakt wordt? Bij zijn kraampje kun je zien hoe het proces van het papier verloopt en kun je ansichtkaarten en notitieboekjes van boom-vrij papier kopen. Alle winst van de notitieboeken en de omzet van de ansichtkaarten doneert Stijn aan 3FM Serious Request. Klik hier om naar de actiepagina te gaan.

Zeepbellen voor contact

Met Myra, ook wel de Belledame genoemd, kun je enorme zeepbellen de lucht in blazen. Tegen een vrije donatie mag je zelf ook grote, vlekvrije bellen blazen. Ook kun je bij haar het boek 'Bellen Voor Contact, Over De Kracht Van Grote Zeepbellen' kopen. Dat hele bedrag gaat naar 3FM Serious Request. Op 19 december gebeurt het spektakel, dan gaan alle grote bellen samen de lucht in. Meer weten? Klik dan hier.

foto: 3FM

'Wees Lief Voor De Medemens Tour' door Amersfoortse Gidsen

Harald en Inge van Amerfoorste Gidsen gaan wandelen voor 3FM Serious Request, en dat willen ze samen doen met jou. Ze hebben een speciale thematour bedacht langs Amersfoortse liefdadigheid door de eeuwen heen. Hierbij zullen Harald en Inge mooie verhalen vertellen. Wil je meelopen met deze tour? Dat kan door een donatie te doen van €10,- of meer op de Kom In Actie pagina via deze link en je daarna aan te melden via hun eigen website waar ook meer informatie te vinden is. Er is ook een mogelijkheid op een Doe-Het-Zelf-Tour te boeken, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je gaat wandelen. Doe voor deze tour een donatie van €5,- of meer en dan krijg per mail de routebeschrijving opgestuurd. Zo steun het het Wereld Natuur Fonds en leer je nog eens wat over Amersfoort. De kraam zal het startpunt zijn van de wandeling.

foto: 3FM

Gamen voor het regenwoud

The Software Questioneers van InQuisitive hebben speciaal voor 3FM Serious Request een game ontworpen. Breng een bezoek aan de Kas van InQuistive op de kerstmarkt en speel daar het speciaal ontworpen spel tegen een donatie. In de game ga je een stad schoner en groener maken en plant je nieuwe bomen. 3FM Dj Sander, Het Glazen Huis en zelfs Michael Jackson komt voor in de game. Haal jij de hoogste scoren van de dag? Dan kun je een toffe prijs winnen. Daarnaast kun je ook alvast een voorproefje doen en hebben ze het spel alvast online gezet op www.safetheforest.nl. Vergeet niet te doneren via de actiepagina.

foto: 3FM

Doe de dierenquiz

Altijd al willen weten welke dieren er leven in het Amersfoortse landschap? Het Groene Huis organiseert een dierenquiz waarbij je verschillende prijzen kunt winnen. Door middel van opgezette dieren, die aan een natuurlijke dood gestorven zijn, leren ze je van alles over deze dieren. Raad jij het juiste dier? Onder alle goede inzendingen verloten ze daarnaast een extra mooie prijs naar keuze: een kinderfeestje, een natuurboek of privé rondleiding over landgoed Schothorst. Daarnaast zal er een grabbelton staan waar je kleine prijsjes uit kunt grabbelen tegen een donatie. Check de actiepagina voor meer info.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

foto: 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie