3FM Serious Request

Huilende Siep over Serious Request 2011: "Mijn moeder was weg"

foto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Huilende Siep over Serious Request 2011: "Mijn moeder was weg"

Wie weet het nog? Het huilende jongetje die twee euro uit zijn spaarport doneert in het Glazen Huis in 2011. Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Siep, toen 7 jaar oud, naar het glazen huis kwam. Hoe zou het nu met dit ontroerende jongetje zijn? 3FM-dj Sander Hoogendoorn spreekt hem in de ochtendshow en heeft nog een brandende vraag voor hem.

‘’Mijn moeder was weg’’

Met behulp van het Vriendenteam is het gelukt om contact met Siep op te nemen. Hij is inmiddels 17 jaar oud, heeft afgelopen jaar de HAVO afgerond, en is nu bezig met zijn VWO. ‘’Wat weet je nog van die dag in Leiden?’’, vroeg Sander. "We gingen er gewoon heen, want het was in de buurt. En ik moest huilen natuurlijk."

Hoewel iedereen dacht dat Siep het gewoon erg spannend vond om voor de microfoon te komen, bleek er toch iets meer aan de hand te zijn. ‘’Ik was bij die brievenbus geld aan het doneren, en ik keek om me heen en ik zag al die camera’s en opeens was mijn moeder weg.’’ Sander vraagt zich wel af wie dan de vrouw is die bij hem op het filmpje staat. "Ja, dat weet ik eigenlijk niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee euro

Er is nog een brandende vraag die Sander wil stellen, maar hij durft het bijna niet te doen. “Mag ik van jou vragen, of jij misschien dit jaar in Amersfoort, de eerste twee euro wil doneren?’’
Siep lacht en reageert enthousiast, ‘’Ja, tuurlijk!’’

Beluister hier het hele gesprek met Siep:

Ster advertentie
Ster advertentie