3FM nieuws

Harry Styles' eerste optreden was iets waar hij nooit meer over wil praten

foto: Eva Rinaldi
  1. Nieuwschevron right
  2. Harry Styles' eerste optreden was iets waar hij nooit meer over wil praten

Ook grote artiesten als Harry Styles begonnen ooit klein. Nadat hij met X-Factor meedeed werd de boyband One Direction gevormd, wat later uitliep tot een enorm succes. Voor die tijd liep het allemaal nog wat moeizamer en terugkijken op hun eerste optreden, dat doen de jongens liever niet. Maar wij natuurlijk wel. ;)

X-Factor

Voor Harry beroemd werd deed hij mee aan X-Factor, waar hij 'Isn't She Lovely' ten gehore bracht. En bonuspunten voor zijn personality die eerste ronde, hij kletste honderduit tegen de juryleden: "Hoi, ik ben Harry Styles en ik werk in een bakkerij. Ik werk in het weekend en straks ga ik onder andere rechten studeren." Daar is uiteindelijk niet veel meer van terecht gekomen!

De jury was erg enthousiast over de stem van Harry, vooral Simon Cowell zag 'm wel staan. Met een beetje extra coaching en ervaring zou het volgens hem he-le-maal goedkomen. Een ander jurylid, Louis Walsh, was een stuk minder enthousiast en liet Harry niet doorgaan. Gelukkig had Harry de rest van de jury wel aan zijn kant en mocht hij lekker door. Louis zal inmiddels vast spijt hebben van deze actie!

Niet veel later werden Harry en nog vier jongens bij elkaar gezet en vormden zij de band One Direction. En nu, een paar jaar later, hebben ze stuk voor stuk een lekkere solocarrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eerste optreden

In 2011 was het dan eindelijk zover, de boyband mocht voor het eerst in het echt optreden, buiten X-Factor om. Da's natuurlijk hartstikke spannend, dat vonden de jongens zelf ook. Ze vonden het zelfs zó spannend dat het niet bijster goed ging. Na een maandenlange training vergaten de jongens alles wat ze ooit geleerd hadden en deden ze maar wat. Niall Horan noemde het zelfs de ergste avond uit zijn leven en de allerslechtste One Direction-show ooit. De band heeft na dit optreden afgesproken er nooit, maar dan ook echt nooit meer over te praten. Ze hadden geen idee wat hen overkwam voor al die mensen.

Helaas voor de band zijn er beelden gemaakt en die zien er inderdaad allesbehalve gemakkelijk uit. Ze kijken elkaar continue aan, lopen van de ene naar de andere kant en van de dansmoves is al helemaal niks te maken. Na dat eerste optreden zat er gelukkig een stijgende lijn in de samenwerking én dansmoves van de jongens. Maar hey, Harry steelt wel de show met dat jassie en de weelderige lokken! Simba is er niks bij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En nu?

Nu is Harry Styles een succesvol artiest, verkoopt hij met gemak de grote zalen uit in zijn uppie en heeft 'ie een trouwe fanbase. En nee, dat zijn niet alleen tienermeisjes. Harry weet hoe hij een poppy nummer moet maken, maar switcht ook moeiteloos naar old school rock. En oh ja, hadden we al gezegd dat hij tussendoor ook nog acteur is? Hij speelde een rol in de populaire film Dunkirk. Kortom, die man heeft zijn skills aardig opgepoetst sinds 2011...

Ster advertentie
Ster advertentie