Artiest

One Direction

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. One Direction
One Direction is een jongensband uit Engeland en Ierland bestaande uit Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne, zayn malik (lid tot 2015) en Harry Styles. De groep is ontstaan nadat ze meededen aan de talentenjacht X-Factor.

Solo

Alle jongens proberen in 2010 als solozangers door de voorrondes van X-Factor te komen , maar geen van hun lukt dat. Ze melden zich daarna aan als groep en worden uiteindelijk als vijftal derde.

Forever Young

One Direction komt voor het eerst, tamelijk breed, in de media als hun niet-uitgebrachte single ‘Forever Young’ uitlekt. Het liedje zou uitkomen als One Direction X-Factor daadwerkelijk zou winnen.

Eerste single, eerste koppositie

Hun eerste echte single ‘What Makes You Beautiful’ komt op 11 september uit en staat in Groot-Brittannië meteen op nummer 1. De song wordt uitgeroepen tot  ‘Fastest selling single of 2011’. Hun tweede single ‘Gotta Be You’ verschijnt snel daarna.

Up All Night

Up all Night is de naam van het eerste album van One Direction. De band plant meteen een tour door Engeland en Ierland, een tour door Amerika volgt in maart en april.

Brit Award en beste binnenkomer

Op 12 februari 2012 wint One Direction een Brit Award voor hun single ‘What Makes You Beautiful’. Later schrijft de boyband ook nog geschiedenis door Up All Night in de Verenigde Staten op nummer 1 te laten binnenkomen. Iets wat geen enkele Britse act daarvoor gelukt is.

Zayn Malik

In maart 2015 verlaat Zayn Malik zijn bandleden. Op sociale media doen allerlei geruchten de ronde over zijn vertrek. Er zou bijvoorbeeld ruzie geweest zijn tussen de zangers. Volgens Zayn lag dat anders. Hij zei behoefte te hebben aan wat privacy en hunkerde naar een gewoon leven uit de spotlights. Na zijn vertrek begint Zayn een solocarriere, zijn debuutplaat als solo-artiest wordt in 2016 verwacht.