Video

EUT over No Doubt en Natalie Imbruglia: "Zijn hun hits covers?!"

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. EUT over No Doubt en Natalie Imbruglia: "Zijn hun hits covers?!"

Ze staan in het voorprogramma van Beck, werden vorig jaar 3FM Talent, staan op #3 in de 3FM Live List 2018 en hebben net een nieuwe single uit, 'Crack The Password'. Benieuwd waar EUT hun inspiratie vandaan haalt? Dat heeft 3FM-dj Michiel Veenstra effe voor je gevraagd!

Het kostte bloed, zweet, tranen (en aardig wat gevetode tracks), maar uiteindelijk weten Megan, Jim, Sergio, Tessa en Emiel samen vijf liedjes te noemen die zij het beste vinden passen bij EUT.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Is 'Torn' een cover?!"

Zonder dat ze het wisten kozen ze voor twee covers in hun lijst: 'Torn' van Natalie Imbruglia en 'It's My Life' van No Doubt. Michiel: "Het was echt heel leuk om te zien dat deze jonge gasten zo in de alternative nineties hoek zitten. Zelfs zonder dat ze het doorhebben! Eigenlijk zie ik het wel zitten om een avondje muziek te luisteren met ze, de gevetode bonustracks die ze opnoemden zijn namelijk ook stuk voor stuk heerlijk!"

Tentamen met Damon Albarn

Eén verhaal van Emiel is Michiel bijzonder goed bijgebleven. "Hij heeft gewoon bíjna opgetreden met Damon Albarn, dat is toch fantastisch?!" Emiel had een gitaartentamen en speelde een liedje van Blur. De dag voor het tentamen liep Damon Albarn ineens bij hen op school rond. Emiel trok de stoute schoenen aan en vroeg hem of hij mee wilde spelen tijdens zijn tentamen. Wat Damon toen precies antwoordde, check je in de 5 Essential Tracks video!

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie