Video

Nana Adjoa: "Nina Simone schreef muziek die nu nog steeds relevant is"

foto: Edwin Siahaija
  1. Nieuwschevron right
  2. Nana Adjoa: "Nina Simone schreef muziek die nu nog steeds relevant is"

Ze is 3FM Talent van de maand maart en je hoort haar nummers 'Late Bloomer' en 'The Resolution' al een tijdje voorbijkomen op 3FM. Nana Adjoa is hot! Tijd om haar eens aan de tand te voelen over haar muzikale invloeden.

Zelf omschrijft Nana Adjoa haar muziek als 90s triphop met een vleugje moderne soul en indiepop. Komt die soul bij Nina Simone vandaan? En de indie van Jeff Buckley? Waarschijnlijk wel, want deze grootheden noemt Nana in haar 5 Essential Tracks.

POLITIEKE STATEMENTS

Het nummer 'I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free' van Nina Simone staat in het lijstje vanwege de soul, maar ook vanwege de tekst. Nana: "Het nummer was vooral in de jaren zestig een hit omdat zo relevant was voor de Civil Rights Movement. Maar de boodschap van het nummer is nog steeds relevant. Ik vind het bijzonder dat je het op meerdere momenten kunt voelen."

GEWICHTIGE NAMEN

3FM-dj Michiel vertelt dat de hoeveelheid iconen in Nana's lijstje opvalt: "Het zijn niet zomaar namen, het zijn hele grote gewichtige namen uit popmuziek. Artiesten met een verhaal. Nana heeft zelf ook een verhaal te vertellen en dat maakt het een soort van leidraad."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENRE

Er staat een divers rijtje artiesten in Nana's 5 Essential Tracks. Maar is Nana Adjoa zelf ook zo divers qua muziek, of probeert ze zich wel op een bepaald genre te richten? Nana: "Ik probeer niet na te denken over wat voor genre je maakt. Ik denk dat wanneer je zelf iets maakt, je sowieso niet moet proberen al vanaf het begin te kaderen. Dan wordt het vast een saai maakproces."

Nana Adjoa kijkt dus wel waar het nummer haar mee naar toe neemt. "Ik begin meestal op gitaar, soms op piano en soms maak ik gewoon een beat en dan wordt het opeens een heel ander nummer. Ik vind genre niet bepalend en dat vind ik ook zo tof aan Beck!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie