Naar homepage
Video

Staat HAEVN binnenkort in het voorprogramma van London Grammar?

foto: Ferdy Damman
  1. Nieuwschevron right
  2. Staat HAEVN binnenkort in het voorprogramma van London Grammar?

Hun debuutalbum Eyes Closed is net uit, dus tijd om HAEVN te spreken over de invloeden op hun muziek!

Volgens Michiel hebben de mannen heel goed nagedacht over de lijst. Michiel: "Er zit een hele mooie rode draai in hun keuze, waarbij ze duidelijk blijk geven waar ze voor staan. Ze hebben het over Spotify-cultuur waarbij intro's en outro's worden afgeknipt. Zij kiezen juist voor onthaasting. Hun motto is: neem je tijd, ga er voor zitten en laat de muziek over je heenkomen."

HAEVN op tour met London Grammar?

Ze hebben Eyes Closed geproduceerd met behulp van de producer van London Grammar. Marijn: "Het zou een droom zijn om in het voorprogramma van London Grammar te staan":

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De nieuwe Hans Zimmer

Onder andere staat de soundtrack van The Lion King in het lijstje van de mannen van HAEVN. Jorrit: "Ik was me heel heel jong bewust van de emotionele kracht van de muziek, door de scene waarin Simba het handje optilt van z'n vader. Ik kwam erachter dat Hans Zimmer verantwoordelijk was voor de filmmuziek. Ik heb nooit beseft dat daar maar één persoon achter zat en sindsdien heb ik mezelf voorgenomen om componist te worden."

"Luister Eyes Closed ook met je ogen dicht"

Jorrit en Martijn vertellen dat ze vooral erg beïnvloed zijn door nummers met lange intro's en outro's. Jorrit: "Dat staat haaks op het huidige muziek poplandschap natuurlijk, waar je de skip rates van Spotify hebt waarbij je binnen 30 seconden een punt moet maken."

Dat intro's en outro's belangrijk zijn bij de mannen van HAEVN, dat wisten we al. Maar wat ze nog belangrijker vinden, is dat de muziek die ze maken voor iedereen iets anders kan betekenen. Marijn: "De betekenis laten we dan ook het liefste in het midden, zoals Bon Iver dat bij re:stacks en Hans Zimmer bij de Lion King soundtrack ook hebben gedaan."

En hoe zorg je er nou voor dat je die 'eigen betekenis' het makkelijkst ontdekt? Nou, zo. Jorrit: "We hebben ons album Eyes Closed genoemd. Het is een soort aansporing aan de luisteraar: stop met kijken, schakel een zintuig uit en ga luisteren. Maak er een mooi ding van. Vandaar de naam."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie