Artiest

HAEVN

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. HAEVN
Wat krijg je als je een songwriter en een filmcomponist samen een reclamefilmpje laat maken? Nou, een duo dat rustige, sfeervolle liedjes maakt die het zo goed doen dat hun debuutalbum in 2018 meteen internationaal uitgebracht wordt.

HAEVN is een samenwerking tussen de Amsterdamse producer/songwriter Marijn van der Meer en film score componist/producer Jorrit Kleijnen. Een gouden combinatie, zo blijkt, als Volvo het nummer 'Where the Heart is' en BMW het nummer 'Finding Out More' van het duo onder hun reclames gebruiken.

London Grammer

De tracks zijn eigenlijk amper een halve minuut lang, pas later worden ze uitgewerkt tot volledige singles. Dat doen Marijn en Jorrit onder leiding van producer Tim Bran, ook wel bekend van London Grammar.

3FM Serious Talent

Met gitarist Tom Veugen en drummer David Broeders wordt HAEVN pas echt een band, eind 2015 treden ze voor het eerst op tijdens de Popronde. In oktober van dat jaar worden de mannen uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ondertussen hebben ze al gestaan op grote festivals als Eurosonic Noorderslag, Paaspop (Schijndel), Dauwpop, Retropop, Indian Summer Festival, Concert at Sea en Appelpop. Ook kunnen ze een uitverkocht Carré afstrepen van hun wensenlijstje. 

Riverdale

De band schrijft niet alleen liedjes voor grote automerken, er is ook een nummer te horen onder de Netflix-serie Riverdale. Dat wordt zo enthousiast ontvangen dat het gauw daarna los uitgebracht wordt onder de naam 'Fortitude'. 

Touren

De muzikanten beginnen 2018 met twee shows op Eurosonic Noorderslag, daarna verkopen ze de Grote Zaal van Paradiso uit. In april doen ze een tour waar ze zes grote zalen van het land bezoeken. Aangezien de muziek het wereldwijd al zo goed doet, wordt het debuutalbum meteen internationaal gereleased.