3FM nieuws

De Staat, Kensington en 3FM-dj's willen eind aan doorverkoop concertkaartjes via woekersites

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat, Kensington en 3FM-dj's willen eind aan doorverkoop concertkaartjes via woekersites

Artiesten strijden al jaren tegen de doorverkoop van concertkaartjes via woekersites. Hun fans lopen shows mis omdat de tickets voor belachelijke prijzen worden doorverkocht. Dit moet stoppen! Daarom steunen onder andere De Staat, Kensington, HAEVN, maar ook 3FM-dj's Frank van der Lende, Herman Hofman, Mark + Rámon en Joram Kaat een initiatief van de SP om hier iets tegen te doen.

Erg belangrijk!

"Het is belachelijk dat er uberhaupt woekerprijzen zijn voor concertkaartjes. Dat tussenpartijen tickets opkopen en voor een godsvermogen weer doorverkopen zonder dat de artiest of de fans daar wat aan hebben," legt 3FM-dj Frank van der Lende uit.

"Tweede Kamerlid Peter Kwint (SP) was hier al lange tijd mee bezig. Ik heb hem er al wel eens eerder over gesproken op 3FM en op een gegeven moment was het er doorheen. Het kabinet zou er wat aan gaan doen, maar driekwart jaar later kwamen ze daar toch van terug en werd het een simpel Postbus 51-spotje. Dat is slechts tegen een dief zeggen dat ie niet meer mag stelen, maar ondertussen beboet je hem nergens voor. Dus toen kwam Peter Kwint hiermee en vroeg hij mij of ik mijn naam hieronder wilde zetten. Dat wilde ik zeker!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Mark + Ramón hebben meerdere keren met Peter Kwint gebeld. Hij is een man met een missie, namelijk om op een eerlijke manier aan concertkaarten te komen zonder hier het driedubbele van de oorspronkelijke prijs voor te betalen.

Gelukkig kwam de Tweede Kamer met een oplossing voor het probleem, maar Peter is het niet helemaal eens met die oplossing, luister hieronder het hele fragment terug.

Overhandiging manifest

Het manifest is getekend door een grote groep mensen uit de muziekindustrie, van artiesten tot dj's. Deze woensdag wordt het overhandigd aan minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Afgelopen vrijdag gaf zij nog aan dat ze een strengere wetgeving niet voor zich ziet, omdat een verbod niet te handhaven zou zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie