3FM nieuws

Wat is nou het allerbeste plekje in een concertzaal?

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is nou het allerbeste plekje in een concertzaal?

Een kaartje kopen is nog maar stap 1. Waar je in de zaal belandt, dáár gaat het om! De ervaring leert dat veel groepen mensen zichzelf al vrij snel richting hun favoriete hoekje van de venue bewegen. Hoor jij bij een van die clubjes of kies jij per avond een andere hoek? Time to find out!

Een klein opzetje

Elk concert is anders en in elke zaal zijn er populaire plekjes, maar hieronder vind je een kleine blueprint van hoe 't er vaak zat aan toegaat. Er missen ongetwijfeld nog categorieën, maar voel je vrij om die toe te voegen in de comments op social!

En dan de groepen...

Superfans

Ze zijn er altijd, bij ieder concert. Je ziet ze alleen nooit, want voordat jij ook maar op weg bent naar de concertzaal in kwestie zitten zij al lang en breed binnen. Je hoort ze wél: als je vooraan staat teken je eigenlijk een onzichtbaar contract waarin staat dat je het pand niet mag verlaten voordat je je stembanden de graffes in hebt geholpen.

Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar deze mensen snappen het woord 'toewijding' beter dan wie dan ook. Applausje voor de die-hards die ervoor zorgen dat elke artiest zich altijd weer welkom voelt in de zaal.

"Fack, net te laat voor de goede plekken"

Dit is de grote meerderheid in de zaal: mensen die staanplaatsen hebben, maar die niet per se heel veel moeite willen doen voor een goede plek. Zij komen gewoon na hun school- of werkdag naar de zaal toe, maar niet zonder eerst genoten te hebben van een zompig frietje en slappe hamburger bij de snacktent buiten.

Eenmaal in de zaal worden er drankjes gehaald en wordt stiekem tóch gebaald van het aantal mensen wat al voor hen staat. Sommigen ellebogen zich nog voorzichtig naar voren, de rest vindt 't eigenlijk wel prima midden in de zaal. Lekker meedeinen met de rest is ondergewaardeerd!

Eeuwige praters

Deze club staat achterin (handjes uiteraard casual in de broekzak) te lullen over die ene vergadering die veel te lang duurde, die vervelende schoonmoeder, de flirtende collega of welk willekeurig onderwerp dan ook. Waar het over gaat maakt niet uit, als er maar gepraat kan worden. Het liefst nét iets te hard en ook door de stille momenten heen. Bij voorkeur verschuiven we deze bevolkingsgroep nog een paar meter naar achter, de gang in.

VIPS & rijke stinkerds

Belangrijke mensen van de pers en industrie, fans met duurgekochte VIP-kaartjes en mensen die gewoon wat geld overhebben en zin hadden in een goed plekkie: ze zitten altijd mooi prominent in hetzelfde vak op de eerste tribune. Perfect zicht op het podium en het comfort van een stoeltje: what more could you possibly want?!

Bar-tijgers

Door al het bier zien ze bijna het concert niet meer. De bar-tijger staat steevast bij de bar in de buurt, zodat hij of zij nooit lang hoeft te ellebogen om in de buurt van bier te komen. Strategische hoogvliegers, deze club.

"Ik wil gewoon lekker zitten"

Deze mensen zijn vaak groot fan én hebben een iets gevuldere portemonnee, waardoor ze bij de kaartverkoop sneller kiezen voor een zitplekje. Ze gaan dan vaak alsnog meteen staan en dansen zodra de show begint, maar dat moet je ze gewoon vergeven. Je leeft maar één keer, he. Lekker van genieten, Fred en Anita!

"Net op tijd een kaartje gekocht"

Deze club kocht een halfjaar geleden een kaartje omdat hun beste vriend(in) zei dat dit écht iets voor hen zou zijn. Ze waren dus maar nét op tijd om (op aandringen van die vriend) nog een kaartje te bemachtigen en zitten op de een-na-achterste rij met eigenlijk maar 1 vraag in hun hoofd:

Nogmaals...

Missen er categorieën of mensen? Deel ze met ons! Vinden we leuk.

Ster advertentie
Ster advertentie