Naar homepage
3FM nieuws

Dit waren de eerste concerten van 3FM-luisteraars

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit waren de eerste concerten van 3FM-luisteraars

De een ging op zijn zevende voor het eerst naar een boyband, de ander ontdekt het concertcircuit pas een jaar of tien later. Maar iedereen heeft er eentje: een eerste concert. We vroegen jou, de 3FM luisteraar, wat jouw allereerste concertervaring was.

Lekker brede selectie

Er kwamen honderden reacties op binnen en ongeveer élke artiest is wel een keer genoemd. Chef'Special, Justin Bieber, Normaal, Coldplay, Katy Perry, Biffy Clyro, Lee Towers, Josylvio, Muse, Kraantje Pappie, Bryan Adams, K3, Take That, John Mayer, Racoon, Beastie Boys, Fall Out Boy, Whitney Houston, Backstreet Boys, Nick en Simon, Harry Styles... Eén ding is duidelijk: jullie muzieksmaak is BREED. Heerlijk. Houden we van. Hieronder vind je een aantal toffe verhalen die mensen deelden over hun allereerste concertavond.

Linkin Park
Maureens eerste concert was Linkin Park en ze was meteen hooked: "Het was zo vreselijk gaaf! Chester zong live heel zuiver, ik had echt kippenvel. Vorig jaar heb ik ze voor de tweede keer live mogen zien, maar een maand later maakte Chester een einde aan zijn leven. Ik ben heel blij dat ik ze vlak daarvoor nog heb kunnen zien."

Lee Towers
En jawel, daar is 'ie: Lee Towers! De man die opvallend veel werd genoemd onder de posts. Hij was de eerste van Maite, maar die besloot om die traditie niet voort te zetten met haar dochter. Die mocht lekker als eerste naar Fleetwood Mac op haar zestiende! Prima parenting skills.

K3
De concertprimeur van Mitch behoort toe aan niemand minder dan K3. De show vond plaats in Kerkrade en K3 had bedacht om met heel veel vuurwerk op te komen. Mitch: "Vijfjarige Mitchie zat het halfuur daarna bang achterop z'n stoel. Onvergetelijke ervaring!"

Shakira
Ook het eerste concert van Janneke was licht traumatisch: zij ging op haar elfde met haar beste vriendinnetje Eline (en hun moeders) naar de Gelredome voor Shakira. Alle liedjes geleerd, het halve land doorgecrosst en hun mooiste kleren aangetrokken. Bleek dat Shakira ziek was en niet op zou treden die avond. Janneke: "We hebben tranen met tuiten gehuild. Gelukkig konden we haar een aantal maanden alsnóg live zien!"

Simple Minds
Koen zag in 1989 Simple Minds in een bomvolle Kuip. "Zeer indrukwekkend! Ik heb zelfs het kaartje nog, het was 37 gulden en 50 cent, haha."

Jonas Brothers
Nina's allereerste was Jonas Brothers, toen ze veertien was. "Voor het eerst gingen we als twee dorpsmeisjes uit het oosten naar Rotterdam met de trein, superspannend. Twee uur gespijbeld zodat we eerder konden gaan. Uiteindelijk ergens middenin beland, maar echt een fan-tas-tische avond gehad. Op dat moment waren de Jonas Brothers echt goden voor mij. Vooral Nick."

Queen
Caroline ging met haar beste vriendin mee, die er heilig van overtuigd was dat ze met drummer Roger Taylor zou gaan trouwen. Caroline: We waren dertien en hebben met een sinasje in de hand echt een topavond gehad!"

The Backstreet Boys
Nathalie was erbij hoor, in de Amsterdam ArenA in 1999. The Backstreet Boys! Jaja! Nathalie: "Eigenlijk was ik meer van de Spice Girls, maar dit concert was wel echt een geweldige ervaring! Al snapte ik niet zo goedwaarom er zoveel meisjes flauw vielen. De EHBO-ers renden echt af en aan..."

What's yours?

Jouw eerste concertervaring nog niet gedeeld, maar wil je dat nog wel effe vertellen? Kan hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Kan natuurlijk ook op Facebook of Twitter.
Ster advertentie
Ster advertentie