Artiest

EUT

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. EUT
EUT maakt muziek die ze zelf het liefst postpop noemen. Het knalt, is krachtig en blijft nét iets te snel in je hoofd hangen. Ze speelden de Popronde he-le-maal plat, waren 3FM Talent in september 2017 en hebben met 'Supplies' hun eerste publieksfavoriet te pakken.

Niet in een hokje

EUT is voor iedereen die houdt van catchy pop met een retro randje. Dat zeggen we nu wel leuk, maar eigenlijk wil EUT muziek maken die niet per se in een hokje te stoppen is: "Daarom noemen we het postpop, die term is nog niet gebruikt!"

Hun nummers klinken vaak vrolijk, maar ze behandelen vaak best wel intense thema's. "We vinden het heel lekker om het contrast te hebben tussen hele kleuterige deuntjes, wat het eigenlijk niet zijn, en interessante onderwerpen."

Mysterie overal

Als je het in je hoofd haalt om te vragen wat de bandnaam betekent, kun je rekenen op een antwoord dat niet klopt. Ze geven in interviews zoveel verschillende opties, dat we hen op een gegeven moment maar gevraagd hebben wat het niét betekent. En daar krijg je dus dan wel antwoord op: "Het is geen meubel van de IKEA, geen bordspel, geen Noorse boomsoort, schilderkunst of wippende hamster."

Op 1 februari 2018 wordt EUT verkozen tot nummer 3 in de 3FM Live List 2018 en brengen ze hun single 'Bad Sweet Pony' uit. Als dat geen veelbelovende start is...