Muzieknieuws

EUT covert 'Arcade' van Songfestivalwinnaar Duncan Laurence

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. EUT covert 'Arcade' van Songfestivalwinnaar Duncan Laurence

Exact twee jaar geleden wint Duncan Laurence het Songfestival met zijn nummer 'Arcade'. Om dit te vieren staat vandaag in 2021 EUT in de 3FM Live Box bij Sanders Vriendenteam om het nummer te coveren.

Maar EUT komt niet alleen langs voor een cover, maar ook om hun eigen nummer 'What Gives You The Kicks' te spelen. Huh? Alweer?!

Ze doen dit speciaal voor 3FM-dj Sander Hoogendoorn die de vorige keer op vakantie was en het nummer dus nog niet live heeft gehoord. Wat lief!

Touren

De band laat al snel weten spannende plannen te hebben voor het najaar. Een volledige tour die in september ergens gaat beginnen. En deze keer gaat het weer een stapje verder. Engeland staat naast Belgie en Nederland ook op de planning!

In het Verenigd Koninkrijk gaat alles weer een beetje open: je kunt weer naar pubs en mensen knuffelen is ook weer toegestaan. "Ik spring meteen in het vliegtuig en ga daar naartoe," zegt zangeres Megan.

Lockdownies

De band heeft besloten om deze lockdown samen uit te gaan zitten. "We zijn samen gaan lockdowneren, we zijn echte lockdownies samen". En dat is tot nu toe nog niet uitgelopen op grote vechtpartijen.

"Gelukkig vinden we elkaar wel aardig," deelt de gitarist Emiel. Natuurlijk ontstaat er wel eens ruzie tussen de bandleden, maar volgens drummer Jim is dit mooi evenredig verdeeld tussen alle leden.

'Arcade'

Het was geen moeilijke keus voor de band, de cover is namelijk gekozen door de Instagram-fans. In eerste instantie wilden zij 'Euphoria' spelen, maar die was al gekozen door een andere artiest die langskomt deze week.

Check hieronder de volledige interview en beide optredens.

Interview EUT

Video niet beschikbaar

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie