Naar homepage
Podcasts

Herman duikt met Sheima (16) in de wereld van cosplay

  1. Nieuwschevron right
  2. Herman duikt met Sheima (16) in de wereld van cosplay

We hebben allemaal wel een idee als wie we het liefst zouden willen verkleden, toch? Je favoriete stripfiguur, cartoon character, superheld of karakter uit je lievelingstekenfilm. Dat is dus cosplay, een fenomeen dat is overgewaaid uit Azië en dat in Nederland steeds meer voet aan de grond krijgt. Een wereld die tot dusver gesloten was voor Herman en die hij in zijn podcastreeks wil verkennen.

Luister hier naar de podcast

Je doet aan cosplay om verschillende redenen, zo leert Herman al snel tijdens zijn gesprek met de zestienjarige Sheima, die van cosplay haar ding heeft gemaakt. Je kunt een karakter zien en denken: Dat lijkt me tof, om me te verkleden als die figuur. Of je denkt: Ik ben dat, die persoon is wie ik ben of wil zijn.

Dan vereenzelvig je je met het karakter. Dan dompel je als het ware onder in je karakter, in die mate dat je ware ik werkelijk verborgen blijft onder je outfit en make-up. Hoewel Sheima beide kanten van cosplay verkent, lijkt het erop dat de onderdompeling haar het meeste voldoening geeft.

Japanse anime

En om het allemaal nog wat complexer te maken, dompelt Sheima zich ook nog eens graag onder in Japanse anime, die typische Japanse stijl van tekenfilms. Nog zo'n wereld waar Herman niet meteen bovenmatig veel verstand van heeft.

Des te meer reden om een uur lang de diepte in te gaan.

Check hier de podcast of luister in iTunes

Ster advertentie
Ster advertentie