Podcasts

Tessa Mol belicht pesten van alle kanten

  1. Nieuwschevron right
  2. Tessa Mol belicht pesten van alle kanten

In deze Week tegen Pesten gaat onze podcast vanzelfsprekend over dit belangrijke thema onder jongeren. Presentator Tessa Mol praat met met verschillende jongeren over hoe het is om gepest te worden, maar ook om zelf pester te zijn.

Luister hier naar de podcast

Deze week is het de Week tegen Pesten, waarin aandacht wordt gevraagd voor pesten, dat veel vaker voorkomt dan je misschien zou denken. Zowel binnen als buiten de klas.

Presentator Tessa Mol trapt onze podcast af met haar persoonlijke verhaal. De KX- en 3FM-dj vertelt over hoe pesten haar eigen leven heeft beïnvloed. Ze is zelf gepest, maar bekent heel eerlijk ook wel eens te hebben gepest.

Ook belt ze met psycholoog Jean-Pierre van de Ven. Hij is psycholoog bij onze vrienden van MIND/Korrelatie, de landelijke organisatie die (anoniem) psychische en psychosociale hulp biedt. Hij vertelt je waar pesten vandaan komt en vertelt wat de grootste gevolgen zijn wanneer je gepest wordt.

'Neem het jezelf niet kwalijk'

Oud-panellid en Tussenuur-reporter Zaid praat met Tessa over wat het met je doet als pesten zo'n heftige vorm aanneemt dat je zelfs met blauwe plekken thuiskomt. Ook heeft hij voor iedereen die gepest wordt een tip, die eigenlijk geen tip is. "Er zijn niet echt tips tegen pesten, maar neem het jezelf niet kwalijk als je gepest wordt en probeer er iets positiefs van te maken."

Ashley Medze vertelt over hoe zij zo erg werd gepest dat ze zich op een gegeven moment naast het spoor bevond, klaar om een onomkeerbare beslissing te nemen. Ashley krabbelde langzaam op uit deze donkere periode en schreef er een boek over. In de podcast laat ze weten waarom ze dit boek schreef en hoe het haar heeft geholpen haar pestverleden te verwerken.

Luister de podcast hier, check 'm in de 3FM App, in Itunes of check 'm in Stitcher of op Soundcloud.

Ster advertentie
Ster advertentie