Podcasts

Radio voor jongeren, maar dan on demand

  1. Nieuwschevron right
  2. Radio voor jongeren, maar dan on demand

Hoe relaxed zou het zijn dat wanneer je studeert op een proefwerk, tentamen of examen je op any given moment kunt luisteren naar een programma dat speciaal voor jou - scholier & student - bedoeld is? Dat kan dus nu, omdat we bij Tussenuur een wekelijkse podcast maken. Voor jou.

Luister hier naar de podcast

Want is er eigenlijk wel zoiets als jongerenradio? Ja, natuurlijk is 3FM een jongerenzender en richt ook FunX zich op jongeren, maar dan toch altijd meer op de twintigers, die hun studie afronden, al aan het werk zijn en wellicht al op zoek zijn naar een eigen woning. Voor jongeren die nog thuis wonen of net op kamers gaan, is er niet echt een radioprogramma.

Tenminste, dat het gaat over onderwerpen die hen aangaan. Sowieso richten we ons bij Tussenuur al een jaar of drie juist op die groep jongeren tussen de pak 'm beet 13 en 22 jaar. En we weten dat jullie je bovenmatig interesseren voor veel meer onderwerpen dan muziek.


(Onze vaste hosts Martine, Tessa en Dinja)

Talentvolle jocks

Je moet ook maar net op het goeie moment voor de radio zitten. En dat is - eerlijk is eerlijk - niet meer van deze tijd. Je wil jouw shit kijken en luisteren wanneer het jou uitkomt.

En dat kan dus nu met de Tussenuur-podcast, beurtelings gepresenteerd door de talentvolle jocks en vaste presentatoren Dinja Pannebakker, Martine van der Spek en Tessa Mol en eens in de maand zal één van onze vliegende keepers - Kevin van Arnhem, Tannaz Hajeby, Coen van den Braber en Zegert van der Linde - de microfoon ter hand nemen.


(Dinja Pannebakker neemt de allereerste Tussenuurpodcast op bij onze vrienden van KX)

Belichten en bepraten

Nu hebben we afgelopen jaar al wat ervaring opgedaan met het maken van podcasts. Zo schakelde Herman Hofman onze hulp in om een podcastreeks te maken, Hermans Podcast genaamd. Hierin interviewde hij leden uit de Tussenuur Community en besprak hij allerlei maatschappelijke onderwerpen.

Dat soort onderwerpen staan ook centraal in onze eigen podcast, Tussenuur. Denk aan thema's als pesten, eenzaamheid, veganisme, seksualiteit, online privacy, robots, etc, die onze presentatoren van alle kanten belichten en praten met interessante jongeren en (ervarings)deskundigen.

Hoe mooier deze nieuwe podcast aan het begin van het nieuwe schooljaar te beginnen dan te focussen op de ultieme nieuwe stap voor jongeren: de brugklas. Dinja praat met Meester Yasin (bekend van YouTube), ze haalt herinneringen op met een oud-klasgenoot en ze interviewt de tweeling Esmée en Tyscha, die dit jaar voor het eerst naar de middelbare school gaan.

Luister de podcast hier, check 'm in de 3FM App, in iTunes of check ' m in Stitcher of op Soundcloud.

Ster advertentie
Ster advertentie