Podcasts

Herman praat met Cyriel Guds en Rasskulz over machogedrag

  1. Nieuwschevron right
  2. Herman praat met Cyriel Guds en Rasskulz over machogedrag

Filmmaker en acteur Cyriel Guds en rapper Rasskulz maakten samen de korte film MACHO. 3FM-DJ Herman Hofman ging in de derde aflevering van Hermans Podcast met ze in gesprek over de heftige film, die gaat over mannelijkheid en kwetsbaarheid.

Ga hier meteen naar de podcast!

“De film slaat ook een beetje op mijn leven,” vertel Cyriel. "Als jonge jongen op de toneelopleiding heb ik me ook moeten losbreken van de machocultuur. In zo'n cultuur houd je je emoties achter en als acteur moet je je juist durven openstellen. Dat heb ik moeten leren, met veel tegenslagen.

“Omdat ik zelf uit een machocultuur kom, wilde ik iets terugdoen voor jongeren in een machocultuur. Ik wil een brug slaan tussen de jongens van de straat en de mensen die zich open durven te stellen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een gesprek aangaan

“Wat is het doel van de film?” vraagt Herman. “Ik gebruik de film om een gesprek aan te gaan,” vertel Cyriel. “Daarom heb ik ervoor gekozen om de film samen met Rasskulz uit te brengen. Hij is een grote artiest in de hiphopcultuur.”

Cyriel en Rasskulz lachen, tijdens de podcast ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Rasskulz: “Cyriel tagde mij een keer bij zijn Insta Stories. Hij zei dat als hij geen acteur zou zijn, hij rapper zou willen worden. Ik checkte zijn profiel en zag de film. We raakten aan de praat en zo gingen we een samenwerking aan.”

Nog niet klaar voor een kind

“Wat is jouw taak bij de film, Rasskulz?” vraagt Herman. “Ik maakte de soundtrack Alleen bij de film. Verder ben ik een soort promoter. Ik heb de film gepromoot bij mijn fans en de mensen in mijn omgeving. Voor mij is de film ook herkenbaar. Er zijn een paar meisjes zwanger van mij geweest, terwijl ik nog niet klaar was voor een kind. Wat doe je op zo’n moment? Als je MACHO kijkt, word je aan het denken gezet over dit soort thema’s.”

Rasskulz: “In de hiphopwereld is de machocultuur heel groot. Je bent of een macho of je bent helemaal niets. Maar toen ik de video deelde, kreeg ik eigenlijk geen negatieve reacties. Iedereen zei juist: Eindelijk, iemand die zich uit durft te spreken tegen de machocultuur.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie