Podcasts

Herman praat in zijn podcast met YouTube-manager Zaid (17)

  1. Nieuwschevron right
  2. Herman praat in zijn podcast met YouTube-manager Zaid (17)

Samen met 3FM-DJ Herman Hofman maken we podcasts waarin hij in gesprek gaat met jongeren. In de tweede aflevering praat Herman met oud-panellid Zaid (17) over YouTube, discriminatie en zijn voorbeeldfunctie.

GA HIER METEEN NAAR DE PODCAST!

Zaid zat in het panel van Tussenuur in schooljaar 16/17. Daar onderzocht hij hoeveel privacy we hebben en vertelde hij over geld verdienen op YouTube. Laatst was Tussenuur met Zaid op de Dutch YouTube Gathering, waar hij YouTubers vroeg hoe ver ze zouden gaan voor likes en abonnees.

Ook schoof hij aan bij Herman voor een podcast, opgenomen bij KX Radio, het talentenplatform van NPO 3FM.

YouTube-manager

Zaid is een actieve jongen en daar wilde Herman alles van weten. “Ik manage YouTubers in Nederland en België. Daarnaast spreek ik op beurzen en scholen over alles wat met YouTube te maken heeft. Hoe bedrijven, influencers kunnen inzetten om reclame te maken, bijvoorbeeld.”

Wie dan de grootste YouTuber die hij managet, wilde Herman weten. Zaid: “Dat is Dutchtuber! Hij heeft zo’n 520.000 abonnees en is inmiddels zo groot in Nederland, dat hij in Antwerpen moest gaan wonen.”

Herman: “En wat regel je allemaal dan?”
Zaid: “We krijgen vaak aanvragen van bedrijven die samen willen werken met Dutchtuber. Ik bekijk die aanvragen. Zo wilde de KNVB laatst samen werken. Dat heb ik afgewezen. Job, dat is zijn echte naam, heeft namelijk helemaal niets met voetbal.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vooroordelen en racisme raken Zaid. “Toen een vrouw een keer op straat viel en ik haar wilde helpen, wees ze me af. Omdat ik Marokkaans ben. En zo heb ik vaker dingen meegemaakt.”

“Dat is heftig, maar ik wil er ook iets aan doen. Zo ging ik laatst nog in gesprek met een paar jongeren die me kut-Marokkaan noemden. Er ontstond een gezonde discussie en uiteindelijk zijn ze uit het PVV-hokje gestapt.”

Benieuwd? Check de hele podcast op iTunes of klik hier!

Ster advertentie
Ster advertentie