HUMAN

Door cosplay leren Sheima (16) en Sol (18) veel over zichzelf

  1. Nieuwschevron right
  2. Door cosplay leren Sheima (16) en Sol (18) veel over zichzelf

Cosplay wordt steeds populairder in Nederland, vooral onder tieners. Onlangs was in Veldhoven Abunai!, een conventie voor liefhebbers van Animé, oftewel Japanse tekenfilms. Cosplayers Sheima (16) en Sol (18) namen 3FM Tussenuur mee in een wereld van fluorescerende pruiken, kleurrijke pakjes en héél veel fanshop-items.

Oorspronkelijk komt cosplay uit de Verenigde Staten. Het is een manier van fans om dichter bij hun favoriete personage te komen.
Verkleden kan op allerlei manieren: als superheld, Disney-figuur of zelfs als giga vos. Op conventies zoals Abunai! komen cosplayers bij elkaar om hun interesse te delen, nieuwe vrienden te maken en hun prachtige outfits te showen.


(De cosplay competitie op Abunai! waar Sol aan deelneemt).

Meer dan een verkleed feest

Sol en Sheima wilden ons heel graag kennis laten maken met deze wereld. Op het eerste gezicht lijkt zo'n verzameling kostuums misschien een soort uit de hand gelopen carnaval, maar het betekent voor mensen veel meer dan puur en alleen een hobby. Door het in de huid kruipen van een personage leren zij namelijk ook veel zichzelf. Benieuwd wat allemaal? Check dan de video:

Ster advertentie
Ster advertentie