Naar homepage
Podcasts

Herman praat met Milou Deelen (22) over slutshaming en feminisme

  1. Nieuwschevron right
  2. Herman praat met Milou Deelen (22) over slutshaming en feminisme

Ze was de grootste slet van het jaar, zongen de jongens bij Gronings studentencorps Vindicat. Waarom? Omdat Milou Deelen wel eens seks had na een feestje. Haar video die ze als reactie op het lied maakte, waarin ze via grote vellen papier slutshaming aan de kaak stelde, ging in no time viral. Nu is ze te gast bij Hermans Podcast.

Luister hier naar de podcast

Uiteindelijk draait Herman maar drie liedjes in het uur. Dan weet je bijna als vanzelf dat het een goed gesprek is. Of in ieder geval dat er genoeg te bespreken valt.

Herman maakt er ook geen geheim van dat hij altijd wat kriegelig wordt van mensen die zichzelf als activist bestempelen. Omdat Herman ervan is overtuigd dat juist in de nuance of de rede mensen pas echt tot elkaar kunnen komen. Wanneer je dan Milou Deelen (22) uitnodigt, uitgesproken feminist en activist, dan kun je er donder op zeggen dat het gesprek schuurt zo nu en dan.

Vraagtekens hier en daar

Het gesprek in deze vijfde aflevering van Hermans Podcast verloopt op het scherpst van de snede. Want hoewel Herman zegt dat hij in wezen ook feminist is, omdat hij volledige gelijkheid nastreeft, plaatst hij hier en daar vraagtekens bij het verhaal van Milou.

Want natuurlijk is het gek dat mannen stoer zijn als ze veel vrouwen tussen de lakens krijgen en vrouwen juist voor slet worden uitgemaakt. En ja, er bestaat al eeuwenlang ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Maar om die ongelijkheid nu proberen op te heffen door vrouwen voor te trekken met quota en positieve discriminatie, betwijfelt Herman.

Eigen carrière

En niet dat Milou nou pasklare oplossingen heeft voor de problemen. Ze voelt alleen wel dat er nog een lange weg te gaan is voor gelijke behandeling van de vrouw. Maar doordat ze aan den lijve heeft ondervonden dat een man prima huisvader kan zijn, terwijl de vrouw carrière maakt, weet ze dat verandering in denken mogelijk is.

Gedurende het uur wordt het gesprek steeds persoonlijker, ook omdat Herman weet dat hij in een tijd leeft dat de roep om meer vrouwen op de radio steeds harder klinkt en dat zijn eigen carrière best in de weg kan staan, hoe hard hij ook werkt.

Luister hier naar de podcast

Ster advertentie
Ster advertentie