Naar homepage
Podcasts

Mel (21) voelt zich man noch vrouw en praat daarover in Hermans Podcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Mel (21) voelt zich man noch vrouw en praat daarover in Hermans Podcast

De laatste aflevering van Hermans Podcast heeft Herman Mel te gast. Mel voelt zich geen man, maar ook geen vrouw. Maar wat dan wel? En hoe ga je daarmee om?

LUISTER HIER DE HELE PODCAST!

Mel noemt zichzelf non-binair. Herman heeft nog nooit van dat woord gehoord. Mel: “Non-binair staat eigenlijk voor niet-binair. De maatschappij deelt mensen op in twee groepen. Man en vrouw. Als non-binair persoon doe je niet mee aan dit idee. Je voelt je dus geen man, maar ook geen vrouw.”

Jurk dragen

Mel wordt graag 'hen' of 'diegene' genoemd. Maar Mel snapt wel dat dat niet altijd makkelijk is. “Als ik een jurk draag, word ik eerder als vrouw gezien. Dat snap ik wel. Met een grote trui aan, zien mensen mij eerder als man. Dan word ik weer gek aangekeken als ik het vrouwentoilet binnenloop.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beste reizigers

Herman en Mel hebben het ook over de omroepwijziging van de NS. Die ging vorig jaar van ‘Dames en heren…’ naar ‘Beste reizigers…’. “Wat vond jij daarvan?” vraagt Herman. “Een super goede actie. Alleen jammer dat er zoveel ophef over was.”

“Sommige mensen denken dat iedereen die zich niet in het hokje man of vrouw willen plaatsen, vinden dat anderen dat ook moeten doen. Maar dat is helemaal niet zo! Als jij je man voelt, moet je je lekker man voelen. Dat maakt mij niks uit. Het belangrijkste voor mij is dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn.”

Benieuwd? Check de hele podcast hier, op iTunes of via de 3FM App!

Ster advertentie
Ster advertentie