Naar homepage
Podcasts

Elian (19) vertegenwoordigt jongeren bij de VN en praat daar met Herman over

  1. Nieuwschevron right
  2. Elian (19) vertegenwoordigt jongeren bij de VN en praat daar met Herman over

Elian (19) is deze keer te gast bij Hermans Podcast. Hij is jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties. Hij praat met Herman over het verjongen van de wereldpolitiek en hoe hij zijn moeder bewonderd.

LUISTER HIER DIRECT DE PODCAST!

Jongeren vertegenwoordigen bij de VN? Wat? Ja, dat vroeg Herman zich ook af. “Wat doe je nou eigenlijk?” Elian: “Ik sla een brug tussen de VN en de Nederlandse jongeren. Alle VN-thema’s, zoals migratie, zijn ook belangrijk voor jongeren in Nederland. Ik geef gastlessen op scholen om te vertellen wat ik doe en daar hoor ik wat Nederlandse jongeren vinden. Die meningen neem ik weer mee naar de vergaderingen van de VN. Zo verjongen we de wereldpolitiek.”

Dat staat goed op je CV!

Elian vertelt Herman dat hij nu Internationale Betrekkingen studeert. Herman is onder de indruk van wat Elian allemaal doet. “Je hebt nu al een droombaan! Dat staat zeker goed op je CV?!”

Elian: “Ja, dat denk ik wel. Maar het is voor mij nooit een overweging geweest om dit te doen voor mijn CV. Het is niet per se het wereldje waar ik in zou willen werken. Ik mag nu als jongerenvertegenwoordiger zeggen wat ik ervan vind. Als je bij de VN werkt, moet je rekening houden met 193 landen en dus ook met 193 meningen. Ik zou onafhankelijker willen zijn.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shouout naar mama!

Naast wereldpolitiek hebben Herman en Elian het ook over allerlei andere zaken. De gasten bij Hermans Podcast nemen altijd een lijstje mee met favoriete nummers mee. Elian nam 'Dear Mama' van 2Pac mee. “Ik kan natuurlijk niet te horen zijn in een podcast zonder een shoutout te doen naar mijn moeder!”

“Mijn ouders scheidden al toen mijn broertje en ik best jong waren. We waren meer bij onze moeder dan bij onze vader. Het leven van een alleenstaande moeder kan heel zwaar zijn. Elke keer als ze een nieuwe baan kreeg, verhuisden we. Ik heb in Arnhem, Delft, Rotterdam en Houten gewoond. Mijn moeder is heel erg sterk en ze heeft een grote rol gespeeld in wie ik nu ben geworden. Daar heb ik heel veel respect voor.”

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Check de 3FM App, beluister ‘m op iTunes of klik hier.

Ster advertentie
Ster advertentie