Interview

Pete Philly & Perquisite slaan de handen ineen met Naaz in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Pete Philly & Perquisite slaan de handen ineen met Naaz in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met een prachtige samenwerking van Pete Philly & Perquisite met Naaz.

Mayhem

Een samenwerking die logischer is dan hij op het eerste oog lijkt: rapper-producer duo Pete Philly & Perquisite brengen op hun nieuwe track 'Mayhem' de prachtige vocals van zangeres Naaz met zich mee. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Na in 2009 gestopt te zijn en vorig jaar terug samen te zijn gekomen om aan nieuwe muziek te werken brengt het duo binnenkort eindelijk hun eerste album sinds 2007 uit. Tijdens het schrijfproces hiervan kwam zoals op elk hip-hop album natuurlijk een belangrijke vraag naar boven: "Wie worden de features?" Al snel kwam de Koerdisch-geïnspireerde zang van Naaz naar voren. Wanneer Naaz, die van jongs af aan al groot fan was, in de eerste instantie alleen gevraagd werd om simpelweg iets in te komen zingen kwam al snel tot stand dat het drietal gewoon gezamenlijk een complete track wilde schrijven. Aldus, Mayhem.

Mayhem gaat over het gevoel dat wereld constant aan het veranderen is en je het gevoel hebt met de stroming mee te moeten gaan om te overleven. Ga je compleet je identiteit inleveren om mee te kunnen gaan met de menigte of kies je voor jezelf, ondanks de "mayhem" die dat met zich meebrengt?

Pete Philly & Perquisite 2.0

Pete noemt de nieuwe plaat een extensie van wat hen écht zichzelf maakt. Met 12 tracks noemt hij hoe slechts twee ervan een blik naar het verleden en de toekomst voor ze schetsen. De rest van de tracks vest zich geheel in het heden en is daarbij compleets iets anders als wat ze voorheen gedaan hebben. Het belooft excentrieker als ooit te worden en wij kunnen niet wachten om het te horen!

Benieuwd naar het optreden van de tracks 'Mayhem' en 'Hot Sauce'? Bekijk het optreden hieronder dan terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie