3FM nieuws

Pete Philly & Perquisite live met 'Mystery Repeats' en nieuwe single 'Hot Sauce'

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Pete Philly & Perquisite live met 'Mystery Repeats' en nieuwe single 'Hot Sauce'

Na een pauze van maar liefst 14 jaar keerde het Nederlandse muziekduo, dat je waarschijnlijk wel kent van het nummer ‘Mystery Repeats’, deze maand terug met hun nieuwe single ‘Hot Sauce’. Vanochtend stonden ze in de 3FM Live Box bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow om deze te spelen.

"Ik was helemaal kapot"

De carrière van Pedro Philip Monzón en Pieter Perquin, beter bekend als Pete Philly & Perquisite, begon in 2002 toen ze werkten aan hun debuutalbum Mindstate dat uiteindelijk in 2005 werd uitgebracht. Een aantal albums en vele tournees verder, kwam er in 2009 helaas een einde aan de samenwerking. “We waren in heel veel landen aan het touren en het was allemaal heel succesvol en leuk.” vertelt vocalist Pete tegen Wijnand. Echter ging hij er op een gegeven moment aan onderdoor: “Ik was helemaal kapot.” Later bleek dat hij de Ziekte van Lyme had.

Bekijk het gesprek hieronder:

Pete Philly & Perquisite 2.0

Na een aantal soloprojecten hebben de twee na 14 jaar toch besloten om weer een duo te vormen. “Ik vind het heel erg tof om dit nu weer samen te doen. Het wordt een soort Pete Philly & Perquisite 2.0.” vertelt Perquisite. De flow zat er meteen goed in en wat eerst alleen een EP zou worden, groeide al snel uit tot een volledig album. Wat we kunnen verwachten? Daarover zegt Pete het volgende: “Het heeft ons DNA, maar is misschien nog eclectischer, diverser en gekker. Maar wel net zo persoonlijk en diep.”

Eén van de nieuwe tracks die erop staat is ‘Hot Sauce’, een hiphop nummer met een vleugje nostalgie. Bekijk het optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Mystery Repeats'

Natuurlijk kunnen de mannen niet naar huis voordat ze hun grootste hit ‘Mystery Repeats’ uit 2007 spelen. Het nummer, dat onlosmakelijk verbonden is met de reclame van een bouwmarkt, is met bijna 9 miljoen streams op Spotify veruit de meestbeluisterde single van Pete Philly & Perquisite. Bekijk ‘m hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op 17 november geven de twee een reünieconcert in AFAS Live.

Ster advertentie
Ster advertentie