Artiest

Naaz

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Naaz
Naaz is een rising star! De 20-jarige Koerdische zangeres uit Rotterdam weet binnen een half jaar na de release van haar eerste single 'Words' al een optreden op Lowlands 2017 te bemachtigen en staat op #1 op de 3FM Live List 2018. En da's nog maar het begin!

Rustig aan

Ooit deed Naaz mee aan Holland’s Got Talent, waarna ze wat muziek uitbracht met Yellow Claw. Ze had hier meteen op kunnen doorbouwen, maar besloot toch om het rustiger aan te doen en de tijd te nemen voor haar eigen muziek. 

Door haar strenge opvoeding lag de keuze voor de muziekbusiness absoluut niet voor de hand, maar Naaz couldn't be stopped! Ze trok zich terug in haar slaapkamer en schreef daar nummers over alle dingen die ze tegenkomt in haar leven. En er gebeurt VEEL, zeker nu haar muziek aanslaat in binnen- en buitenland.

Aan Domien vertelde ze dat ze het soms nog niet helemaal kan beseffen: "Dan belt m'n manager opeens met dingen die weer zijn gebeurd en dan vind ik dat supervet, maar ga ik daarna ook het liefst weer zo snel mogelijk naar m'n kamer, haha."

Authentiek

Het liedje 'Words' werd al snel een streaminghit op Spotify met een paar miljoen views. Buitenlandse muziekblogs pikten haar op en ook in Nederland konden we niet meer om haar heen. In juli werd Naaz benoemd tot 3FM Talent en werd 'Words' 3FM Megahit, net als 'Up To Something'.

Wie denkt dat Naaz algemene popliedjes schrijft, heeft 't mis. Naaz: "Mijn nummers zijn echt stukjes van mezelf die ik uitbreng. Natuurlijk ga ik me ontwikkelen en breng ik volgens jaar misschien iets heel anders uit, maar dat hoort allemaal bij mij. Het is een vertaling van mijn ziel naar geluid."

Haar inspiratie haalt ze uit een breed scala aan artiesten: Kanye West, Oasis, Lorde... Check hieronder hoe deze artiesten haar eigen muziek beïnvloeden!

Live zit 't ook wel goed

Haar work ethic is er ook eentje om te bewonderen. In december trad Naaz op tijdens het 3voor12 Song van het Jaar Festival, terwijl ze al vier dagen lang ziek in bed lag. Gewapend met neusspray, een zakdoekje en een flinke dosis zelfspot stond ze toch gewoon op het podium en gaf ze een killer optreden.

Die show was bijna net zo tof als haar 3FM Talent Session op Welcome To The Village, die je hieronder checkt. Als je dit jaar zin hebt in een feelgood concert met fijne liedjes en slimme teksten, dan is Naaz voor jou!