Interview

Lucas Hamming opent zijn muzikale drieluik in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Hamming opent zijn muzikale drieluik in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Zo deze keer met de poprock bangers van oud 3FM Talent Lucas Hamming!

Drieluik

Met de release van 'Moodswings Vol. 1', de eerste EP in een drieluik wat een nieuw album zal vormen, laat Lucas alle verwachtingen en genres even los. Waar hij op eerdere projecten zijn sound probeerde te vinden onder andere de Britse rocksound en indiepop is de 'Moodswings' serie niet langer een reflectie op wie Lucas wil zijn, maar op wie hij is. Na al 13 jaar lang in de muziek te zitten werd het tijd voor een nieuwe aanpak bij het creatieve proces.

Dit proces wordt alleen maar indrukwekkender wetende dat het allemaal uit eigen onderneming voortkomt. Zo brengt Lucas al zijn materiaal uit op zijn eigen label en behoudt hij zo zowel complete controle als creatieve vrijheid over zijn discografie. Wel erkent hij dat het niet alleen maar upsides zijn. Zo limiteert alles zelf doen wel wat er allemaal mogelijk is. In je eentje heb je immers maar zo veel tijd en uiteindelijk blijft de muziek natuurlijk op de eerste plaats staan.

Benieuwd naar het interview met Lucas en zijn optreden in de 3FM Live Box? Check ze dan beide hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie