Artiest

Lucas Hamming

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Lucas Hamming
Lucas Hamming groeit op in 't Gooi en begint al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Voor de film Lover Of Loser schrijft Lucas een liedje (getiteld 'Eva') voor de soundtrack. In 2013 doet Hamming mee aan het tweede seizoen van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In augustus 2014 wordt Lucas met het nummer 'Mojo Mischief' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

De debuut EP Green Eyed Man komt in januari 2013 uit. De EP bevat vier nummers, waarvan de track 'Green Eyed Man' de bekendste wordt. Na zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland wordt Lucas Hamming zanger van de gelijknamige band, samen met gitarist Kas Lambers, drummer Stijn van Rijsbergen en bassist Thomas Veenstra.

'Fake Love Hypocrisy'

In het voorjaar van 2014 brengt Lucas Hamming de single 'Fake Love Hypocrisy' uit. Het nummer gaat over Hamming, die via de mobiele app Tinder op date gaat, maar de date gaat niet zoals gehoopt.

The Perv In Perfection

De EP The Perv In Perfection komt uit in maart 2015. De single 'Wood For The Trees' is de eerste single van de nieuwe plaat.

HAM

In augustus 2015 komt de single 'Never Let You Down' uit. Bij 3FM slaat het nummer aan als een bom en wordt 'ie uitgeroepen tot Megahit. Diezelfde week wordt bekend dat Lucas Hamming de nieuwe huisband is van De Wereld Draait Door. Bands als Chef'Special en Typhoon gingen hem voor. Zijn debuutalbum (HAM) volgt in het najaar van 2015, en natuurlijk hangt daar een uitgebreide clubtour aan.

Are You With Me

Speciaal voor 3FM Serious Request 2016 schreef Lucas het nummer 'Are You With Me', wat het themalied werd van de editie die in het teken staat van de stille killer longontsteking. Die ziekte kost wereldwijd jaarlijks meer dan 900.000 kinderen het leven. De opbrengst van het nummer gaat volledig naar de actie van 3FM, waarmee het Rode Kruis gesteund wordt.