HUMAN

Syta & Marije brengen rust in de studio van Club Hub

  1. Nieuwschevron right
  2. Syta & Marije brengen rust in de studio van Club Hub

'Een oase van rust', zo omschreef Emma Wortelboer de studio van Club Hub, nadat singer-songwritersduo Syta (18) en Marije (17) hun ingetogen en serene 'If You Could Fly' ten gehore hadden gebracht in een nieuwe aflevering van Tussenuur Jam.

En zeker op vrijdag, wanneer de presentatoren, gasten en mensen achter de schermen net iets uitgelatener zijn dan andere dagen van de week, is dat een prestatie van de bovenste plank.

Nu hadden de twee vriendinnen uit het Friese plaatsje Veenwouden (Feanwâlden) al wel eens eerder voor een televisiecamera gestaan, voor die van Omrop Fryslân, dus heel nerveus waren ze ook niet. Hoewel het wel de eerste keer was dat het singer-songwritersduo hun eerste single 'If You Could Fly' voor een groot (kijkers)publiek speelden.


(Syta (l) en Marije)

Track schrijven in een tussenuur

Syta en Marije schreven hun eerste single, die begin oktober op Spotify en YouTube wordt geknald, in een tussenuur. Wat een toeval, niet?! Ze zitten op dezelfde mbo muziekopleiding (Marije doet 'keys', Syta 'zang') en in een vrij uurtje speelde Marije wat mooie akkoorden op haar gitaar en Syta zong meteen een partij die daar goed op aansloot. Dat was de geboorte van 'If You Could Fly'.

Dat ze zo goed op elkaar zijn ingespeeld, komt voor een groot gedeelte omdat de meiden elkaar al kennen vanaf groep 4. Op school stond een piano en Marije speelde voor de grap 'Someone Like You' van Adele en Syta begon spontaan mee te zingen. Zo is het duo eigenlijk ontstaan.

Net zoals papa

Op de basisschool schreven ze al samen liedjes, hoewel dat niet heel veel om het lijf had natuurlijk. Ook traden ze wel eens op, zoals bij het 25-jarig jubileum van de basisschooldirectrice.

Op de middelbare school in Burgum werd de ambitie van Syta & Marije om van muziek hun professie te maken alleen maar groter. Dat was ook het moment dat ze allebei gitaar leerden spelen, net zoals allebei hun vaders. En vanaf de vierde klas werden ze steeds vaker gevraagd om op te treden.

En nu dus aan de vooravond van de release van hun allereerste echte single, hoewel meer eigen werk al in de startblokken staat. Houd daarom hun Facebook en YouTube in de gaten. Check hieronder hun Tussenuur Jam en check hier alle Tussenuur Jams.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie