HUMAN

Kun je in een tussenuur een track maken?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kun je in een tussenuur een track maken?

Met de hulp van Spanker, Hef en Emil Landman moet dat lukken, toch?!

Dean zat te denken

Dean uit Purmerend zag onze challenge of het mogelijk was om in een tussenuur een ritje in een achtbaan te maken en dat zette hem aan het denken.

Hij is gitarist in schoolband The Prestige op het Da Vinci College in Purmerend en hij vroeg zich af of het mogelijk was om een track te maken in een tussenuur.

(Op het Da Vinci College in Purmerend legt Dean aan Saskia uit wat zijn plan is)

Niet per se muzikaal

Kijk, dat zijn challenges waar onze hosts Saskia Weerstand en Joram Kaat wat mee kunnen. De twee 3FM-DJ's waren er overigens al wel snel uit dat we bij deze challenge wat professionele hulp konden gebruiken.

Want hoewel Joram en Saskia veel over muziek weten en goed erover kunnen praten, zijn ze niet per se muzikaal en zeker niet onder tijdsdruk.

(Spanker en Emil Landman)

Hulptroepen De Luxe!

En dus namen Joram en Saskia op een doodnormale dinsdag plaats achter de 3FM-rollerdex om hulptroepen in te schakelen. En dat ging van een leien dakje. Hoewel de managers van U2 en Muse hen plat bleven bellen, stalkten bijna, om mee te doen aan onze challenge, kozen Joor en Sas liever voor Nederlandse sterren.

Zodoende kwamen ze met producer Spanker, rapper Hef en singer-songwriter Emil Landman op de proppen. Met zulke luxe hulptroepen moest het zeker gaan lukken.

(Met nog 20 minuten op de klok, had rapper Hef er nog alle vertrouwen in)

Race tegen de klok

Dat het Da Vinci College is behept met een super professioneel theater en dito geluidsinstallatie was een zegen voor deze challenge. Zodoende kon de schoolband meteen aan de slag met de artiesten om in zestig minuten een track te maken.

Hef, Spanker en Emil schoten in hun muzikantenmodus om Dean en zijn boys zo snel mogelijk de muziek eigen te laten maken. Saskia rende ondertussen door de school om zoveel mogelijk leerlingen naar het theater te krijgen.

(Saskia maakte in het tussenuur super professionele posters die ze door het Da Vinci College verspreidde)

'Je Gaat Geen Money Maken Zonder Diploma'

Hoewel de challenge was om het nummer in een tussenuur te maken, wilden we als bonus de track 'Je Gaat Geen Money Maken Zonder Diploma' ook meteen van het podium knallen.

En zo ging het. Voor even was het Da Vinci College in Purmerend het muzikale centrum van Nederland.

(Dean luistert aandachtig naar Emil)

#tapedietrack

Eigenlijk willen we dat deze flow niet stopt. In het filmpje krijgen jullie een flard mee van de track die in het tussenuur werd gemaakt. Maar eigenlijk willen we deze track opnemen. Hoewel de artiesten hiervoor openstaan, zijn ze op dit moment te druk met hun eigen muziek.

Maar als we nu met duizenden tegelijk om deze track gaan vragen, dan kunnen ze niet anders dan met ons de studio in duiken. Gebruik daarom op elk denkbaar mogelijk sociaal medium de hashtag #tapedietrack, om Hef (Twitter), Spanker (Twitter) en Emil (Twitter) over te halen deze track te tapen. Of stuur een appje met #tapedietrack in de 3FM App of mail naar tussenuur@3fm.nl. 'ns Kijken wat we teweeg kunnen brengen...

Ook vet:
>> Kun je in een tussenuur een ritje in een achtbaan maken?
>> Zaid (16) kreeg een mes in zijn rug van het internet
>> Experiment: Klopt het beeld dat je hebt van jezelf?
>> Abonneer je op onze YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie