HUMAN

Sured zingt over een avondje stappen en dansen

  1. Nieuwschevron right
  2. Sured zingt over een avondje stappen en dansen

Elke vrijdag komen tijdens de Tussenuur Jam in Club Hub de vetste jonge talenten voorbij. Onze laatste vondst is Sured, die met met zijn gitaar een stapavond in muziek probeert vangen.

Sured pakt zijn shine met zijn nieuwe nummer 'Follow'. "Het nummer gaat over een avondje stappen en dansen. De tekst zegt dat overal waar je heengaat, de muziek je volgt. Dat is voor iedereen anders, ik ben bijvoorbeeld altijd aan het zingen als ik uitga, maar het kan ook een deuntje in je hoofd zijn."

Hij bracht onlangs zijn eerste album 21st Century Love uit. Tijdens het schrijven van deze plaat verbleef hij een maand in het zonnige Indonesië, wat terug te horen is in zijn muziek. "Ik schreef in Indonesië de helft van de nummers op mijn album. Het is daar zo relaxed. Er waren veel mooie momenten die ik vast wilde leggen, dus dan maakte ik een nummer. De nummers op mijn album hebben een zomerse sound. Ze zijn vrolijk en optimistisch, maar hebben een nuchtere ondertoon."

Het uitbrengen van een album was een dream come true voor Sured. Hij studeerde psychologie, maar wist dat die studie niks voor hem was. Sterker nog, tijdens het schrijven van zijn scriptie was hij ook bezig met het opnemen van zijn EP. "Tijdens mijn diploma-uitreiking had ik ook de lancering van mijn EP."

Sured over de grens

Hij maakte daarmee een goede keuze, want nu heeft Sured zelfs ambitie om zijn muziek over de grens te brengen. De plannen om volgend jaar internationaal te gaan, zijn al in de maak. Sured wil bijvoorbeeld touren in Duitsland of Engeland, maar zijn muziek en verschijning schijnt ook aan te slaan in China en Japan. "Ik ben blond en dat vinden ze kennelijk wel bijzonder in Azië."

Vandaar ook zijn artiestennaam. "Ik heet gewoon Sjoerd, maar die naam is niet te begrijpen voor mensen over de grens. Ik wilde graag een naam die dicht bij mijn echte naam lag, maar die ook over de grens uit te spreken was."

Benieuwd geworden naar de zomerse sound van Sured? Check zijn optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie