HUMAN

Robin (18) zingt voor haar overleden vader

  1. Nieuwschevron right
  2. Robin (18) zingt voor haar overleden vader

Normaal gesproken schrijft zangeres Robin Buijs, drie jaar geleden nog schitterend in The Voice Kids, niet zomaar de tekst van een liedje. En zeker niet in het Nederlands. Totdat in mei 2016 haar vader overlijdt en de woorden diezelfde nacht nog bijna als vanzelf op het papier vloeien.

Je hebt van die stemmen die eigenlijk meteen onderhuids kruipen. Wanneer zo'n stem dan een hevig gemis bezingt, gaan je haren op je arm al snel overeind staan. En wanneer dat gemis om een overleden vader gaat en de stem is van een tienermeisje, dan komt een liedje pas echt binnen.

Robin Buijs heeft zo'n stem. Net zoals haar idolen Alicia Keys, Aretha Franklin en Etta James, wiens 'At Last' Robin zong tijdens haar sing off in The Voice Kids in 2015.

Geschreven in een half uur

Ze zingt bijna nooit in het Nederlands! Haar covers op YouTube zijn allemaal in het Engels en met haar bandje Risky Roads, dat werd geformeerd op de Nederlandse Pop Academie en dit jaar hun eerste EP uitbrengt, gaat ook alles in het Engels.

En toch is haar Tussenuur Jam bij onze vrienden van Club HUB in het Nederlands. Het liedje schreef ze in een half uur, vertelt ze. Terwijl ze normaal gesproken veel langer over haar teksten doet. Maar je hoort het wel vaker van muzikanten dat ze, als de pijn en de hardheid van het leven echt dichtbij komen, dat de teksten bijna als vanzelf komen. Vaak ook in je moerstaal, zodat je de emoties echt goed kunt proberen te vangen.

En dat was precies wat gebeurde toen in mei 2016 Robins vader overleed en ze diezelfde nacht nog de tekst en melodie van 'Het Is Al Goed Zo' schreef.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elke vrijdag bieden we jonge singer/singwriters, rappers, spoken word-artiesten en comedians een podium bij onze vrienden van Club HUB. Jonge talenten die aan het begin staan van iets moois, maar nog niet altijd even zichtbaar zijn, kunnen met hun Tussenuur Jam aan heel jong Nederland laten zien waartoe ze in staat zijn. Bekijk hier alle Tussenuur Jams en denk je dat je ook zoiets kunt, mail dan naar tussenuur@3fm.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie