HUMAN

Mill Green: Amsterdamse rapper met internationale allure

  1. Nieuwschevron right
  2. Mill Green: Amsterdamse rapper met internationale allure

Mill Green is niet alleen een gehucht in Engeland. Het is ook de artiestennaam van de 22-jarige Amsterdamse rapper Jessy Volkers. In Tussenuur Jam bij Club HUB zingt hij zijn track 'Let Go'. Damn, deze jongen... internationaal potentieel!

Als je een beetje van Amerikaanse rap en trap houdt, vind je hem vast te gek (check deze clip maar eens). Deze dude zou zo uit die hiphop-scène geplukt kunnen zijn. Maar nee, om precies te zijn, komt hij gewoon uit Uithoorn en is hij geboren in Amsterdam.

Minder duister

'Let Go' is de laatste track van zijn EP Lockdown, die eerder dit jaar uit kwam. ''Deze nummers maakte ik in een tijd dat ik best wel veel depressieve trapshit maakte," vertelt Jessy aan Tussenuur. "Allemaal wat duisterder, niet zo vrolijk.'' Inmiddels releast hij nieuwe songs. "Deze worden minder duister en wat luchtiger.''

Daarentegen blijft hij iemand die niet "super blij" doet. ''Ik ben gewoon realistisch en verwerk in mijn tracks bepaalde visies die ik op de wereld heb. Bijvoorbeeld over dingen die ik niet goed vind gaan."

De EP maakte hij in samenwerking met producer Murphy. ''Hij heeft een heel jaar bijna fulltime gemixt en gemasterd aan mijn EP. Door hem is die fucking dope geworden!''

Badass?!

Hij ziet er ook wel badass uit in zijn zwarte skinny jeans, met een zwart t-shirtje, een tatoeage op zijn rechterarm, flinke tunnels in zijn oren en een gouden ketting van een duivelskop. Toch zie je, weerspiegeld in zijn fel blauwe ogen, ook zijn lieve kant terug. En natuurlijk door het zeepaardje op zijn shirt.

Hou 'm in de gaten!

Eentje om in de gaten te houden dus. Hij heeft al best wel wat leipe shit uitgebracht op Spotify. Waaronder zijn laatste single 'Bruce Wayne'. Go check 'm out! Maar voordat je dat doet, check eerst zijn Tussenuur Jam hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elke vrijdag bieden we jonge singer/singwriters, rappers, spoken word-artiesten en comedians een podium bij onze vrienden van Club HUB. Jonge talenten die aan het begin staan van iets moois, maar nog niet altijd even zichtbaar zijn, kunnen met hun Tussenuur Jam aan heel jong Nederland laten zien waartoe ze in staat zijn. Bekijk hier alle Tussenuur Jams en denk je dat je ook zoiets kunt, mail dan naar tussenuur@3fm.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie